- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Pavlova s trojitým krémom
Pavlova s trojitým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Pusinkový základ:
- 5 bielkov
- štipka soli
- 250 g práškového cukru
- 1 lyžica škrobu (gustin)
- 1 lyžička octu alebo citrónovej šťavy
- Krémy:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 150 g mrazených čučoriedok
- 50 g práškového cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica škrobu
- 50 g tmavej čokolády 60 % kakaa
- 100 g bielej čokolády
- 1 vanilkový cukor
- čokoláda na ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 180 ° C a na papier na pečenie nakreslite 4 rovnaké kruhy s priemerom 18 cm a ponechajte medzi nimi dostatočný priestor (min. 2 cm). Otočte papier hore dnom a dajte ho na plech ..prípadne na viac plechov..
2. Krok
Bielky zmiešajte so soľou, a šľahajte ich kým nevznikne pena... Potom po troškách pridávajte cukor a miešajte pri maximálnej rýchlosti, kým sa všetok cukor nerozpustí, a ušľahajte tuhý sneh.. Pridajte ocot a škrob a krátko premiešajte.
3. Krok
Rozdeľte sneh na 4 rovnaké časti. Vo vnútri nakreslených kruhov vytvarujte základy - najjednoduchšie je ich urobiť z cukrárskym vreckom, ale môžete použiť aj lyžicu alebo stierku.
4. Krok
Teraz znížime teplotu v rúre na 140 ° C a základy pečieme asi 60 minút. Kruhy sú hotové, keď napučia a začnú na okrajoch trochu praskať a dajú sa odlepiť od papiera. Necháme vychladnúť v otvorenej rúre.
5. Krok
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a rozdelíme na 4 časti..
6. Krok
Čučoriedky varíme na miernom ohni s cukrom, kým sa cukor nerozpustí a čučoriedky nepustia šťavu. Potom ich pretlačte cez sito, aby ste sa zbavili šupky - čučoriedky pretlačte cez sito chrbtom lyžice, aby ste ich využili naplno. Túto tekutinu zmiešajte s citrónovou šťavou a škrobovou múčkou a znova povarte, kým nedosiahne džemovú hustotu, asi 5 min. Ochlaďte na izbovú teplotu a jemne vmiešajte 1/4 šľahačky.
7. Krok
Tmavú a bielu čokoládu rozpustíme osobitne nad parou alebo v mikrovlnnej rúre, mierne ochladíme a potom každú primiešame do štvrtiny šľahačky.
8. Krok
Do zvyšnej šľahačky vmiešame vanilkový cukor.
9. Krok
Prvý pusinkový kruh položte na servírovací tanier a naneste naň krém z tmavej čokolády. Potom príde druhý kruh a čučoriedkový krém. Potom tretia pusinka a krém z bielej čokolády a nakoniec posledná pusinka, na ktorú natriete šľahačku. Krémy nanesiete najkrajšie, ak ich vytlačíte z cukrárskeho vrecka alebo obyčajného mikroténového vrecka s odrezaným rohom.
10. Krok
Nakoniec ozdobte celý zákusok podľa želania - napríklad trochou rozpustenej alebo nastrúhanej čokolády alebo čerstvými čučoriedkami. Uchovávajte v chlade.
Poznámka:
Čučoriedky v recepte môžete nahradiť napríklad aj malinami, jahodami, lesnými plodmi alebo višňami .
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
652 videní