- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pečeň
- Pečeň na horčici
Pečeň na horčici
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g pečene (podľa chuti bravčová, hovädzia alebo kuracia)
- 2-3 lyžice horčice
- 2 lyžice oleja alebo masla
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ a korenie
- plátky cibule
Postup prípravy
1. Krok
Pečeň si opláchneme a pokrájame na plátky hrubé 1 cm..ŠIroká môže byť akákoľvek tu ide o to aby sa nám prepiekla preto hrúbka 1 cm.. Kuraciu pečeň necháme vo "franforčekoch"..
2. Krok
Zmiešame s múku s trochou soli a korenia..Rozpálime olej na panvici a pečenň obaľujeme v zmesi múky a opekáme na rozpálenom tuku..
3. Krok
pečeň pri opekaní natierame horčicou..Opekáme do hneda a hotovú odkladáme na tanierik.. Po poslednom kúsku na panvičke opražíme cibuľu nakrájanú na plátky, zasypeme múkou ak nám ešte zostala a zalejeme vodou aby nám vznikla šťava..Rozvaríme a do šťavy pridáme pečienku.Dosolíme dokoreníme a dusíme do mäkka.Záleží od druhu pečene..Kuraciu dusím tak 7 minút..Bravčovú 15 a hovädziu 15 - 20 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14952 videní