- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Pečená bravčová krkovička na pive so zeleninou
Pečená bravčová krkovička na pive so zeleninou

- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 0min
Ak máte chuť na poriadny kus mäsa so silnou chuťou a šťavnatou textúrou, tento recept bude to pravé. Bravčová krkovička pomaly pečená v tmavom pive spolu s cesnakom, cibuľou a paprikou vytvorí chutný pokrm, ktorý si skvelo rozumie s domácim chlebom či nadýchanou zemiakovou kašou.
Suroviny
- 4 plátky bravčovej krkovičky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 1 väčšia cibuľa
- 1 červená paprika
- 5 strúčikov cesnaku
- 200 ml tmavého piva
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 PL dijonskej horčice
- trocha oleja na vymastenie pekáča
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové rezne jemne naklepte tĺčikom a okraje niekoľkokrát narežte – vďaka tomu sa pri pečení nebudú stáčať. Dochutite ich soľou a korením. Papriku rozkrojte, odstráňte semienka a nakrájajte na tenšie pásiky. Cibuľu a cesnak ošúpte – cibuľu pokrájajte na polmesiačiky, cesnak na plátky.
2. Krok
Pekáč vymažte trochou oleja. Na jeho dno rozložte mäso, naň rovnomerne rozprestrite pripravenú zeleninu.
3. Krok
V samostatnej miske si rozmiešajte pivo s paradajkovým pretlakom a horčicou. Vzniknutú zmes potom nalejte rovno na mäso a zeleninu v pekáči.
4. Krok
Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút, kým krkovička nezíska krásne zlatohnedú farbu a omáčka sa nezredukuje na hustejší základ.
Tento recept je skvelou voľbou, keď chcete pripraviť niečo chutné, jednoduché a zároveň sýte. Vďaka pivu mäso získa výraznú chuť a bude sa rozplývať na jazyku. Nezabudnite si k tomu pripraviť dobrý chlieb alebo jemnú zemiakovú kašu – výsledok vás určite poteší.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13 videní