Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pečená bravčová krkovička na pive so zeleninou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pečená bravčová krkovička na pive so zeleninou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pečená bravčová krkovička na pive so zeleninou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte chuť na poriadny kus mäsa so silnou chuťou a šťavnatou textúrou, tento recept bude to pravé. Bravčová krkovička pomaly pečená v tmavom pive spolu s cesnakom, cibuľou a paprikou vytvorí chutný pokrm, ktorý si skvelo rozumie s domácim chlebom či nadýchanou zemiakovou kašou.

reklama:

Suroviny

  • 4 plátky bravčovej krkovičky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 200 ml tmavého piva
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 PL dijonskej horčice
  • trocha oleja na vymastenie pekáča
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčové rezne jemne naklepte tĺčikom a okraje niekoľkokrát narežte – vďaka tomu sa pri pečení nebudú stáčať. Dochutite ich soľou a korením. Papriku rozkrojte, odstráňte semienka a nakrájajte na tenšie pásiky. Cibuľu a cesnak ošúpte – cibuľu pokrájajte na polmesiačiky, cesnak na plátky.

2. Krok

Pekáč vymažte trochou oleja. Na jeho dno rozložte mäso, naň rovnomerne rozprestrite pripravenú zeleninu.

3. Krok

V samostatnej miske si rozmiešajte pivo s paradajkovým pretlakom a horčicou. Vzniknutú zmes potom nalejte rovno na mäso a zeleninu v pekáči.

4. Krok

Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút, kým krkovička nezíska krásne zlatohnedú farbu a omáčka sa nezredukuje na hustejší základ.

reklama:

Tento recept je skvelou voľbou, keď chcete pripraviť niečo chutné, jednoduché a zároveň sýte. Vďaka pivu mäso získa výraznú chuť a bude sa rozplývať na jazyku. Nezabudnite si k tomu pripraviť dobrý chlieb alebo jemnú zemiakovú kašu – výsledok vás určite poteší.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

41 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.