Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pečená bravčová krkovička na pive so zeleninou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pečená bravčová krkovička na pive so zeleninou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pečená bravčová krkovička na pive so zeleninou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte chuť na poriadny kus mäsa so silnou chuťou a šťavnatou textúrou, tento recept bude to pravé. Bravčová krkovička pomaly pečená v tmavom pive spolu s cesnakom, cibuľou a paprikou vytvorí chutný pokrm, ktorý si skvelo rozumie s domácim chlebom či nadýchanou zemiakovou kašou.

reklama:

Suroviny

  • 4 plátky bravčovej krkovičky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 červená paprika
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 200 ml tmavého piva
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1 PL dijonskej horčice
  • trocha oleja na vymastenie pekáča
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčové rezne jemne naklepte tĺčikom a okraje niekoľkokrát narežte – vďaka tomu sa pri pečení nebudú stáčať. Dochutite ich soľou a korením. Papriku rozkrojte, odstráňte semienka a nakrájajte na tenšie pásiky. Cibuľu a cesnak ošúpte – cibuľu pokrájajte na polmesiačiky, cesnak na plátky.

2. Krok

Pekáč vymažte trochou oleja. Na jeho dno rozložte mäso, naň rovnomerne rozprestrite pripravenú zeleninu.

3. Krok

V samostatnej miske si rozmiešajte pivo s paradajkovým pretlakom a horčicou. Vzniknutú zmes potom nalejte rovno na mäso a zeleninu v pekáči.

4. Krok

Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút, kým krkovička nezíska krásne zlatohnedú farbu a omáčka sa nezredukuje na hustejší základ.

reklama:

Tento recept je skvelou voľbou, keď chcete pripraviť niečo chutné, jednoduché a zároveň sýte. Vďaka pivu mäso získa výraznú chuť a bude sa rozplývať na jazyku. Nezabudnite si k tomu pripraviť dobrý chlieb alebo jemnú zemiakovú kašu – výsledok vás určite poteší.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.