- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Pečená bravčová krkovička na rozmaríne s dusenou červenou kapustou
Pečená bravčová krkovička na rozmaríne s dusenou červenou kapustou
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Toto jedlo zbožňujem.S knedľou alebo s pečenými zemiakmi.
Suroviny
- 1 kg bravčovej krkovičky
- pár vetvičiek rozmarínu
- grilovacie korenie
- 3 cibule
- soľ
- Dusená červená kapusta:
- 1 stredná hlávka červenej kapusty
- 2 cibule
- cukor
- soľ
- ocot
- olej
- rasca
- tymián
- 2 lyžice hrubej múky
Postup prípravy
1. Krok
Bravčovú krkovičku si umyjeme a osušíme.celú potrieme soľou a grilovacím korením. Dáme na plech na ktorý si predtým vyložíme mesiačikmi cibule. na vrch dáme pár vetvičiek rozmarínu.
2. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C najskôr 25 minút, potom podlejeme vodou , prikryjeme a ďalej pečieme 1,5 hodiny.Potom pichneme do krkovičky ihlicu a sledujeme či nám vyteká čistá šťava alebo ešte ružovkavá.Ak tečie ružovkavá tak ešte dopekáme 15 minút a potom znovu skontrolujeme.
3. Krok
Ak nám vyteká čistá šťava potom ešte odokrytú krkovičku zapečieme ..cca 10 minút teplotu zvýšime na 200 °C.
4. Krok
Teraz si urobíme kapustu.Na rozpálenom oleji si urobíme s cukru karamel..3 lyžice cukru upálime na bledohnedý karamel, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.Keď je cibuľa opražená pridáme narezanú kapustu.Osolíme , okoreníme,pridáme rascu a tymián a prikryté dusíme do mäkka.
5. Krok
Keď je kapusta mäkká prevoňaná koreninami za stáleho miešania ju poprášime hrubou múkou a ešte prevaríme.Kapusta sa nám pekne spojí so šťavou.dochutíme ju podľa svojej chuti octom cukrom a soľou.
6. Krok
Výpek z krkovičky si precedíme , a to, čo nám zostane v sitku ešte primiešame k udusenej kapuste.
7. Krok
Dúfam že vám bude chutiť.))
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
9 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
30758 videní