Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pečená bravčová krkovička na rozmaríne s dusenou červenou kapustou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
20141016_131042[1]
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod

Toto  jedlo  zbožňujem.S  knedľou alebo  s  pečenými  zemiakmi.

20141016_071438[1]20141016_131134[1]10689768_10203848274121519_8687002714827722102_n

reklama:

Suroviny

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • pár vetvičiek rozmarínu
  • grilovacie korenie
  • 3 cibule
  • soľ
  • Dusená červená kapusta:
  • 1 stredná hlávka červenej kapusty
  • 2 cibule
  • cukor
  • soľ
  • ocot
  • olej
  • rasca
  • tymián
  • 2 lyžice hrubej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčovú krkovičku si umyjeme a osušíme.celú potrieme soľou a grilovacím korením. Dáme na plech na ktorý si predtým vyložíme mesiačikmi cibule. na vrch dáme pár vetvičiek rozmarínu.

2. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C najskôr 25 minút, potom podlejeme vodou , prikryjeme a ďalej pečieme 1,5 hodiny.Potom pichneme do krkovičky ihlicu a sledujeme či nám vyteká čistá šťava alebo ešte ružovkavá.Ak tečie ružovkavá tak ešte dopekáme 15 minút a potom znovu skontrolujeme.

3. Krok

Ak nám vyteká čistá šťava potom ešte odokrytú krkovičku zapečieme ..cca 10 minút teplotu zvýšime na 200 °C.

4. Krok

Teraz si urobíme kapustu.Na rozpálenom oleji si urobíme s cukru karamel..3 lyžice cukru upálime na bledohnedý karamel, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.Keď je cibuľa opražená pridáme narezanú kapustu.Osolíme , okoreníme,pridáme rascu a tymián a prikryté dusíme do mäkka.

5. Krok

Keď je kapusta mäkká prevoňaná koreninami za stáleho miešania ju poprášime hrubou múkou a ešte prevaríme.Kapusta sa nám pekne spojí so šťavou.dochutíme ju podľa svojej chuti octom cukrom a soľou.

6. Krok

Výpek z krkovičky si precedíme , a to, čo nám zostane v sitku ešte primiešame k udusenej kapuste.

7. Krok

Dúfam že vám bude chutiť.))

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

9 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

31294 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.