- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Pečená Harmonika z bravčového mäsa so šampiňónmi a syrom
Pečená Harmonika z bravčového mäsa so šampiňónmi a syrom
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 1:20 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 1 - 1,5 kg bravčového vykosteného karé
- 150 g šampiňóny
- 100 g syra tvrdého
- 1 - 2 lyžičky horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si zmiešame v miske pretlačený cesnak, olej horčicu soľ a korenie.
2. Krok
Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky a aj syr naplátkujeme..
3. Krok
Bravčové mäso umyjeme a osušíme..Potom na mäse urobíme hlboké priečne rezy asi 1 - 1,5 cm od seba ale mäso neprekrojíme ho až ku koncu..vytvoríme akúsi harmoniku.
4. Krok
Celé mäso potrieme pripravenou marinádou a nezabudneme dobre pretrieť aj zárezy.
5. Krok
Do zárezov potom vkladáme plátky syru a húb kombinovane ...Aby nám harmonika držala pokope keď je naplnená previažte ju pevne niťou..
6. Krok
Potom je dobré vložiť mäso do pečiaceho sáčka , alebo do alobalu a pevne ho uzavrieť aby sa mäso počas pečenia nevysušilo..
7. Krok
Takto pripravené mäso dáme do pekáča a vložíme do predhriatej rúry kde ho pečieme cca 1 - 1,20 minút pri 180°C..Pred dokončením pečenia odstráňte fóliu a mäsko môžete zapiecť..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3067 videní