Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pečená kačica s kapustou a knedľou.

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
1395921_669702863063551_288224178_n
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 3min
  • Hotové Za: 0min

reklama:

Suroviny

  • 1 kačica
  • 5 strúčikov cesnaku
  • BOSORKA príchuť do jedál
  • 2 ksbujon zeleninovy
  • 42 g kvasnic
  • 1 kg polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 1 pl cukru kryštal
  • 3 kg červenej kapusty
  • 10 lyžíc oleja
  • korenie
  • racsa
  • koreňová zelenina
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

1-Kačicu umyte a vysušte utierkou. Poriadne kačicu zasoľte (aj vnútro) a bohato posypte mletou rascou. Ideálne je to spraviť deň vopred a nechať zasolenú a orascovanú kačicu cez noc ležať v chladničke. Na druhý deň kačicu znovu zasoľte (skutočne soľou netreba šetriť), položte na pekáč prsiami hore, podlejte 2,5 dcl vody, prikryte alobalom a vložte do rúry na 200 stupňov na 1 hodinu. Po hodine odstráňte alobal. Kačicu prelejte vypečeným tukom a vložte do rúry na ďalšiu pol hodinu. Po pol hodine vyberte, otočte kačicu chrbtom hore, prelejte tukom a na ďalšiu pol hodinu vložte do rúry. Nakoniec otočte kačicu opäť prsiami nahor, prelejte ju vypečeným tukom a dajte do rúry na poslednú pol hodinu teraz však už len pri teplote 180 stupňov. Po celkovej 2,5 hodiny pečenia, prelievania a obracania je tá najšťavnatejšia kačica hotová! 2-udusime si kapustu a urobime knedlu Kapusta-červená kapusta 4 lyžice bravčovej masti 1 cibuľa 4 lyžičky hnedého cukru kmín soľ mleté čierne korenie ocot podľa potreby a chuti

2. Krok

udusime si kapustu a urobime knedlu Kapusta-červená kapusta 4 lyžice bravčovej masti 1 cibuľa 4 lyžičky hnedého cukru kmín soľ mleté čierne korenie ocot podľa potreby a chuti

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2.3 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18964 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.