Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pečená kačica s kapustou a knedľou.

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
1395921_669702863063551_288224178_n
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 3min
  • Hotové Za: 0min

reklama:

Suroviny

  • 1 kačica
  • 5 strúčikov cesnaku
  • BOSORKA príchuť do jedál
  • 2 ksbujon zeleninovy
  • 42 g kvasnic
  • 1 kg polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 1 pl cukru kryštal
  • 3 kg červenej kapusty
  • 10 lyžíc oleja
  • korenie
  • racsa
  • koreňová zelenina
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

1-Kačicu umyte a vysušte utierkou. Poriadne kačicu zasoľte (aj vnútro) a bohato posypte mletou rascou. Ideálne je to spraviť deň vopred a nechať zasolenú a orascovanú kačicu cez noc ležať v chladničke. Na druhý deň kačicu znovu zasoľte (skutočne soľou netreba šetriť), položte na pekáč prsiami hore, podlejte 2,5 dcl vody, prikryte alobalom a vložte do rúry na 200 stupňov na 1 hodinu. Po hodine odstráňte alobal. Kačicu prelejte vypečeným tukom a vložte do rúry na ďalšiu pol hodinu. Po pol hodine vyberte, otočte kačicu chrbtom hore, prelejte tukom a na ďalšiu pol hodinu vložte do rúry. Nakoniec otočte kačicu opäť prsiami nahor, prelejte ju vypečeným tukom a dajte do rúry na poslednú pol hodinu teraz však už len pri teplote 180 stupňov. Po celkovej 2,5 hodiny pečenia, prelievania a obracania je tá najšťavnatejšia kačica hotová! 2-udusime si kapustu a urobime knedlu Kapusta-červená kapusta 4 lyžice bravčovej masti 1 cibuľa 4 lyžičky hnedého cukru kmín soľ mleté čierne korenie ocot podľa potreby a chuti

2. Krok

udusime si kapustu a urobime knedlu Kapusta-červená kapusta 4 lyžice bravčovej masti 1 cibuľa 4 lyžičky hnedého cukru kmín soľ mleté čierne korenie ocot podľa potreby a chuti

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2.3 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18850 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.