- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - hydina
 - Pečená kačica s kapustou a knedľou.
 
Pečená kačica s kapustou a knedľou.
          - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 3min
 - Hotové Za: 0min
 
Suroviny
- 1 kačica
 - 5 strúčikov cesnaku
 - BOSORKA príchuť do jedál
 - 2 ksbujon zeleninovy
 - 42 g kvasnic
 - 1 kg polohrubej múky
 - 1 vajce
 - 1 pl cukru kryštal
 - 3 kg červenej kapusty
 - 10 lyžíc oleja
 - korenie
 - racsa
 - koreňová zelenina
 
Postup prípravy
1. Krok
1-Kačicu umyte a vysušte utierkou. Poriadne kačicu zasoľte (aj vnútro) a bohato posypte mletou rascou. Ideálne je to spraviť deň vopred a nechať zasolenú a orascovanú kačicu cez noc ležať v chladničke. Na druhý deň kačicu znovu zasoľte (skutočne soľou netreba šetriť), položte na pekáč prsiami hore, podlejte 2,5 dcl vody, prikryte alobalom a vložte do rúry na 200 stupňov na 1 hodinu. Po hodine odstráňte alobal. Kačicu prelejte vypečeným tukom a vložte do rúry na ďalšiu pol hodinu. Po pol hodine vyberte, otočte kačicu chrbtom hore, prelejte tukom a na ďalšiu pol hodinu vložte do rúry. Nakoniec otočte kačicu opäť prsiami nahor, prelejte ju vypečeným tukom a dajte do rúry na poslednú pol hodinu teraz však už len pri teplote 180 stupňov. Po celkovej 2,5 hodiny pečenia, prelievania a obracania je tá najšťavnatejšia kačica hotová! 2-udusime si kapustu a urobime knedlu Kapusta-červená kapusta 4 lyžice bravčovej masti 1 cibuľa 4 lyžičky hnedého cukru kmín soľ mleté čierne korenie ocot podľa potreby a chuti
2. Krok
udusime si kapustu a urobime knedlu Kapusta-červená kapusta 4 lyžice bravčovej masti 1 cibuľa 4 lyžičky hnedého cukru kmín soľ mleté čierne korenie ocot podľa potreby a chuti
Priemerné hodnotenie receptu
(2.3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19013 videní