- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Pečená krkovička na víne
Pečená krkovička na víne
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 1 kg bravčovej krkovičky (môže byť aj vykostené karé )
- 4 lyžice oleja
- 3 lyžice hladkej múky
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml červeného vína
- 4 lyžice jemného kečupu
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup prípravy
1. Krok
Umyté mäso osolíme okoreníme a obalíme v hladkej múke.. Prudko opečieme na oleji z oboch strán a položíme na pekáč..
2. Krok
Na jednej lyžici oleja opražíme cesnak pokrájaný na plátky a zalejeme ho červeným vínom. Pridáme kečup a dusíme 10 minút. Dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
3. Krok
Vínovou šťavou prelejeme opečené mäso a prikryté pečieme v rúre vyhriatej na 180°C do mäkka.. Pred koncom pečenia odokryjeme. Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
539 videní