- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Pečená kyslá kapusta s rezňami a klobásami
Pečená kyslá kapusta s rezňami a klobásami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- bravčová masť alebo olej
- 1 cibuľa
- 1,2 kg kyslej kapusty
- rasca podľa chuti
- 2 páry pikantných klobás
- 4 tenšie bravčové kotlety
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Kyslú kapustu prelejeme do sitka ochutnáme. Ak sa vám zdá príliš kyslá, rýchlo ho opláchnite pod tečúcou vodou a dobre sceďte.
2. Krok
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opražíme na rozohriatom tuku. Pridáme scedenú kapustu a rýchlo ju opekáme, kým trochu nezmäkne. Ochutíme rascou a bobkovým listom a odstavíme.
3. Krok
Rezne umyjeme, osušíme a dochutíme soľou a korením. Na panvici na rozohriatom oleji ich rýchlo opečieme z oboch strán. Klobásy nakrájajte na plátky alebo krúžky podľa potreby.
4. Krok
Rúru vyhrejeme na 180°C . Pekáč vymastíme tukom alebo olejom. Na dno rozložíme tretinu opraženej kapusty a poukladáme na ňu opečené kotlety. Tretinu kapusty rozložíme na mäso a poukladáme naň nakrájané klobásky. Nasleduje posledná vrstva kapusty. Do zapekacej misy nalejeme 2 dl vody a vložíme na 1 hodinu do vyhriatej rúry. Ak si myslíme, že je to potrebné, pridáme počas pečenia ešte trochu vody.
5. Krok
Keď je jedlo pripravené, kapusta by mala byť na vrchu mierne hnedá a na pekáči by nemala byť žiadna tekutina. Podávame so zemiakmi, žemľovou knedľou alebo s chlebom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1114 videní