Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pečená tekvicová polievka s kari

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Pecena tekvicova policvka s kari.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 1,5 kg nakrájanej tekvice
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 1/2 lyžice kari korenia
  • 1 malá nakrájaná cibuľa
  • 4 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 2 lyžičky mletého zázvoru
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • pár vetvičiek tymiánu
  • 1 lyžička koriandra
  • štipka chilli
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 360 ml plnotučného kokosového mlieka
  • čierne korenie a soľ podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 180 °C/356 °F/plyn stupeň 4. Plech na pečenie vysteľte a vymastite papierom na pečenie. Nakrájanú tekvicu poukladajte na plech a rozložte ju tak, aby sa nepreplnil. Vrch tekvice zľahka potrite olivovým olejom pomocou cukrárskeho štetca. Tekvicu pečte dozlatista, pričom ju v polovici pečenia otočte. Moja sa piekla 40 minút, takže si čas pozorne sledujte. Keď je tekvica upečená, vyberte ju z rúry a odložte bokom.

2. Krok

Rozohrejte stredne veľký hrniec s olivovým olejom na strednom ohni. Pridajte kari prášok a „opečte kari“ asi minútu. Pridajte cibuľu, cesnak a zázvor a opekajte, kým nezmäknú a nezmäknú. Pridajte rascu, papriku, tymian, koriander a chilli vločky a premiešajte. Prilejte zeleninový vývar spolu s kokosovým mliekom. Hrniec jemne premiešajte a znížte teplotu na stredne nízku. Nechajte variť na miernom ohni 5-10 minút, počas tejto doby si môžete všimnúť, že farba obsahu polievky môže stmavnúť.

3. Krok

Potom polievku vymixujte ponorným mixérom.. Rozmixujte do hladkej konzistencie. Podľa chuti vmiešajte čierne korenie a ružovú soľ. Polievku ozdobíme bylinkami, korením a tekvicovými semienkami

reklama:
  • Nepoužívajte mrazenú tekvicu , pretože po rozmrazení bude nasiaknutá vodou a nebude sa dobre piecť.
  • Ak nemáte po ruke hokaido tekvicu, jednoducho použite maslovú tekvicu.
  • V závislosti od kapacity vášho mixéra možno budete musieť polievku rozmixovať po dávkach.
  • Túto polievku si pokojne pripravte vopred (jeden deň), na druhý deň chutí ešte lepšie.
  • Uprednostňuje sa plnotučné kokosové mlieko, ale ak chcete, môžete použiť aj ľahké kokosové/mandľové mlieko.
  • Použitie korenia (chilli vločiek) je subjektívne, pol čajovej lyžičky dodá jemu mierne pikantnú chuť, ak však chcete extrémne pálivé jedlo, pridajte aspoň jednu čajovú lyžičku alebo viac.
  • Ako vždy, nezabudnite polievku ochutnať a podľa toho ju upraviť.
  • Pre extra dávku rastlinných bielkovín si pokojne pridajte šošovicu alebo cícer.
  • Pre extra chuť pridajte trochu pečenej mrkvy, sladkých zemiakov alebo papriky .
  • Zvyšnú polievku môžete uchovávať v chladničke až 3 dni alebo v mrazničke až 3 mesiace.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.