- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Pečené bavorské koleno
Pečené bavorské koleno
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 1 zadné bravčové koleno
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- nové korenie
- 6 bobkových listov
- 2 lyžice medu
- 500 ml svetlého piva
- 400 g malých zemiakov
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 400 g kyslej kapusty
Postup prípravy
1. Krok
Kožu na kolene narežeme do mriežky. Mäso preložíme do zapekacej misy, osolíme a okoreníme zo všetkých strán. Okolo neho poukladáme na rezance nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nové korenie a bobkové listy. Koleno prelejeme medom a podlejeme pivom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C približne 2 hodiny. Aby bola koža chrumkavá a mäso šťavnaté , pravidelne ho počas celej doby pečenia polievame výpekom.
2. Krok
Mäso môžeme aj vopred uvariť v osolenej vode s cesnakom a cibuľou do polomäkka a skrátime tak dobu pečenia.
3. Krok
Medzitým umyté zemiaky prepolíme, osolíme okoreníme a pokvapkáme olejom. Po hodine pečenia ich pridáme k mäsu a pečieme do mäkka.
4. Krok
Na rozohriatej panvici s olejom restujeme na kolieska nakrájanú lahôdkovú cibuľku. Pridáme scedenú nasekanú kyslú kapustu , soľ a mleté korenie a dva bobkové listy. Restujeme len chvíľu..
5. Krok
Bravčové koleno servírujeme s restovanou kapustou sa s pečenými zemiakmi.. Dozdobíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2247 videní