- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Pečené bravčové karé s bylinkovou plnkou a hubovou omáčkou
Pečené bravčové karé s bylinkovou plnkou a hubovou omáčkou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 600 g bravčového karé
- 2 lyžice grilovacieho korenia
- 8 plátkov toastového chleba
- 10 ks šampiňónov
- 1 vajce
- 0,5 šálky vývaru
- 1 lyžica petržlenovej vňate
- 1 cibuľa
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
- 1 strúčik cesnaku
- štipka sušeného tymiánu
Postup prípravy
1. Krok
Toastový chlieb nakrájajte na malé kocky a vložte do misy. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a pretlačený cesnak, vývar a vajíčko. Všetko spolu premiešame a dochutíme korením podľa chuti.
2. Krok
Odstráňte blany z mäsa a potom pomocou tenkého noža urobte do stredu bravčového karé jamku. Mäso potrieme grilovacím korením.
3. Krok
Otvor v mäse naplníme pripravenou plnkou. Mäso opečieme zo všetkých strán na rozpálenej panvici a pevne zabalíme do hliníkovej fólie. Potom vložte do pekáča a potom do rúry predhriatej na 180 ° C na 50 minút.
4. Krok
Nakrájajte huby na hrubé plátky a opečte ich na tej istej panvici na ktorej ste opekali mäso, pridajte na jemno nakrájanú cibuľu poprášte mletou červenou paprikou , pridajte lyžičku hladkej múky , mierne orestujte a potom zalejte vývarom.. Priveďte do varu a varte ešte 2-3 minúty. Po upečení mäso nakrájame na plátky a podávame so vzniknutou hubovou omáčkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1046 videní