- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Pečené buchty so slivkovým lekvárom
Pečené buchty so slivkovým lekvárom
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Cesto :
- 225 ml mlieka
- 42 g čerstvého droždia
- 40 g kryštálového cukru
- 360 g hladkej múky
- 3 žĺtky
- 40 g masla
- štipka soli
- kôra z 1 citróna
- plnka :
- 300 g slivkového lekváru
- Na potretie :
- 30 ml tuzemáku
- 30 g rozpusteného masla
- na posypanie :
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
V teplom mlieku rozmiešame droždie , lyžicu cukru a lyžicu múky. Necháme na teplom mieste asi 10 minút podkysnúť. V robote vymiesime zvyšnú múku spolu s cukrom, žĺtkami a pripraveným kváskom.. Po 5 minútach pridáme zmäknuté maslo , soľ , citrónovú kôru a vymiesime cesto , ktoré sa odliepa od stien misky.
2. Krok
Cesto pomúčenými rukami natiahneme , vrátime späť do misky , prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť. Potom ho na pomúčenej doske premiesime rukami , vyvaľkáme na tenko do obdĺžnika a narežeme na 12 štvorcov.. Do stredu každého pridáme lyžicu lekváru .. Dôkladne zabalíme, aby plnka nevytiekla a vytvarujeme buchty , ktoré ukladáme vedľa seba do maslom vymazanej formy.. Formu ešte prikryjeme utierkou a buchty necháme v nej podkysnúť ešte 30 minút.
3. Krok
Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút. Dozlatista upečenú buchty ešte horúce potrieme zmesou tuzemáku a roztopeného masla a necháme vo forme vychladnúť.
4. Krok
Buchty podávame posypané práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
508 videní