- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Pečené rebierka v sladko – kyslej glazúre
Pečené rebierka v sladko – kyslej glazúre
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1,8 kg bravčových rebierok
- soľ a korenie podľa chuti
- Glazúra:
- 1/2 lyžičky kukuričného škrobu
- 1/2 lyžičky medu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 4 lyžice jablkového muštu (džúsu)
- 1 lyžica octu
Postup prípravy
1. Krok
Umyté bravčové rebierka si narežeme na menšie kúsky.po 2 - 3 rebierka na kúsku.Osolíme ich a okoreníme a poukladáme na plech v jednej vrstve.
2. Krok
Dáme ich do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme asi 1 hodinu do mäkka.
3. Krok
Pripravíme si glazúru.Všetky zložky na glazúru si dáme do hrnca a varíme za stáleho miešania do zhustnutia..Asi 2 - 3 minúty.
4. Krok
V poslednej štvrtine doby pečenia potrieme rebierka pripravenou glazúrou.
5. Krok
Namažte - a späť do rúry. Opakujte trikrát. Hotové rebierka sa podávajú s čerstvou zeleninou alebo inou oblohou podľa vášho výberu.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1040 videní