Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pečené zemiaky s cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pecene zemiaky s cesnakom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • 2 lyžice horčice plnotučnej
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 ml oleja
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička kari korenia
  • bylinky podľa chuti
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 citróna
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Olúpte a opláchnite zemiaky. Ak máte mladé zemiaky, môžete ich jednoducho umyť hubkou - tenká šupka sa ľahko odlúpne.

2. Krok

Z polovice citróna vytlačte šťavu. Spojte rastlinný olej, citrónovú šťavu a horčicu v hlbokej miske.

3. Krok

Olúpte cesnak a pretlačte ho. Do misy pridáme pretlačený cesnak, papriku, kari, mleté ​​korenie a aromatické bylinky. Všetko trochu posolíme. Všetky suroviny spolu dobre premiešame.

4. Krok

Olúpané zemiaky pozdĺžne nakrájame na 4 - 6 kusov, aby z nich boli mesiačiky. Všetky plátky poriadne osušte. To je nevyhnutné na to, aby na nich marináda dobre držala.

5. Krok

Vložte všetky zemiaky do misy a všetko premiešajte a snažte sa, aby marináda rovnomerne pokryla zemiaky zo všetkých strán.

6. Krok

Plech vystelieme papierom na pečenie a všetky zemiaky uložíme do jednej vrstvy. Plech vložíme na 40 - 50 minút do rúry predhriatej na 180 °C. Po 20 minútach, po začatí pečenia, zemiaky premiešajte, aby sa mesiačiky obrátili na druhú stranu. To je nevyhnutné pre rovnomernejšie prepečenie.

7. Krok

Hotové zemiaky budú mäkké a mierne opečené. Plech vyberte z rúry, všetky zemiaky preložte do servírovacej misky a podávajte.

8. Krok

Takéto zemiaky sú veľmi chutné ako samostatné jedlo. Sú vhodné aj ako príloha k mäsovým alebo rybacím jedlám. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1703 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.