- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zemiaky
- Pečené zemiaky s cesnakom
Pečené zemiaky s cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 1 kg zemiakov
- 2 lyžice horčice plnotučnej
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 ml oleja
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička kari korenia
- bylinky podľa chuti
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/2 citróna
Postup prípravy
1. Krok
Olúpte a opláchnite zemiaky. Ak máte mladé zemiaky, môžete ich jednoducho umyť hubkou - tenká šupka sa ľahko odlúpne.
2. Krok
Z polovice citróna vytlačte šťavu. Spojte rastlinný olej, citrónovú šťavu a horčicu v hlbokej miske.
3. Krok
Olúpte cesnak a pretlačte ho. Do misy pridáme pretlačený cesnak, papriku, kari, mleté korenie a aromatické bylinky. Všetko trochu posolíme. Všetky suroviny spolu dobre premiešame.
4. Krok
Olúpané zemiaky pozdĺžne nakrájame na 4 - 6 kusov, aby z nich boli mesiačiky. Všetky plátky poriadne osušte. To je nevyhnutné na to, aby na nich marináda dobre držala.
5. Krok
Vložte všetky zemiaky do misy a všetko premiešajte a snažte sa, aby marináda rovnomerne pokryla zemiaky zo všetkých strán.
6. Krok
Plech vystelieme papierom na pečenie a všetky zemiaky uložíme do jednej vrstvy. Plech vložíme na 40 - 50 minút do rúry predhriatej na 180 °C. Po 20 minútach, po začatí pečenia, zemiaky premiešajte, aby sa mesiačiky obrátili na druhú stranu. To je nevyhnutné pre rovnomernejšie prepečenie.
7. Krok
Hotové zemiaky budú mäkké a mierne opečené. Plech vyberte z rúry, všetky zemiaky preložte do servírovacej misky a podávajte.
8. Krok
Takéto zemiaky sú veľmi chutné ako samostatné jedlo. Sú vhodné aj ako príloha k mäsovým alebo rybacím jedlám. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1703 videní