Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pečené zemiaky s mrkvovo syrovou plnkou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Pecene zemiaky s mrkvovo syrovou plnkou.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.russianfood.com
  • Kusov: 8
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 90 g zemiakov (8 ks)
  • 150 g mrkvy (1 ks)
  • 70 g tvrdého syra
  • 3 - 4 strúčiky cesnaku
  • 50 g kyslej smotany
  • 0,5 lyžičky horčice
  • Podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pretože sú zemiaky upečené v šupke, dobre ich vydrhnite špongiou a potom osušte papierovými utierkami.

2. Krok

Každý zemiak zabaľte do alobalu

3. Krok

Zemiaky poukladáme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 40 minút, kým nezmäknú (podľa veľkosti zemiakov a vlastností vašej rúry).

4. Krok

Medzitým si pripravíme plnku. Mrkvu ošúpeme, opláchneme a nastrúhame na jemnom strúhadle..

5. Krok

Potom očistíme cesnak a prelisujeme ho k mrkve.

6. Krok

Syr nastrúhame tiež na jemnom strúhadle a pridáme ho do misky.. Primiešame aj citrónovú šťavu ,horčicu, mleté čierne korenie a soľ a aj kyslú smotanu.. Všetko dobre premiešame.

7. Krok

Po uplynutí času vyberieme zemiaky z rúry, rozbalíme ich a skontrolujeme či s hotové špáradlom. Znížime vyhrievanie rúry na 180°C ..

8. Krok

V každom zemiaku urobíme hlboký rez (nerozrežte ho úplne!), a naplníme ho plnkou..

9. Krok

Rovnakým spôsobom naplňte zvyšné zemiaky. Vložte plech na pečenie so zemiakmi opäť do rúry. Alobal už neuzatvárajte.. Pečieme ešte 10 - 15 minút..

reklama:

Screenshot_2.jpg
www.russianfood.com
Screenshot_4.jpg
www.russianfood.com
Screenshot_5.jpg
www.russianfood.com
Screenshot_6.jpg
www.russianfood.com
Screenshot_7.jpg
www.russianfood.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

681 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.