- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Pečené zemiaky so sleďovou omáčkou
Pečené zemiaky so sleďovou omáčkou

- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:10 hod



Suroviny
- 6 veľkých zemiakov
- soľ podľa chuti
- 400 g kyslého sleďa
- 1 malá červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g kyslých uhoriek
- trochu kôpru
- 600 g kyslej smotany
Postup prípravy
1. Krok
najskôr si pripravíme zemiaky..Tie očistíme okefujeme a v šupke dáme na kus alobalu..Dobre osolíme a zabalíme..pečieme asi 1 hodinu pri 200°C..Či sú hotové zistíme špajdlou..
2. Krok
pripravíme si sleďovú omáčku...Sleďe najemno nasekáme , pridáme nastrúhané uhorky na jemnom strúhadle, nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekaný kôpor..primiešame aj pretlačený cesnak a nakoniec kyslú smotanu.Ak je potrebné osolíme..
3. Krok
Zemiaky odbalíme z alobalu , a nerežeme alebo spučíme a polejeme sleďovou omáčkou...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1160 videní