- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Pečený camembert s figami a medom
Pečený camembert s figami a medom
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 80 g lieskových orechov
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky
- 2 camemberty
- 4 čerstvé figy
- 2 stonky tymiánu
- 40 g sušených fíg
- 20 g pistácií
- 1 lyžica medu
- bageta
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme rúru (horný/spodný ohrev: 225 °C/teplovzdušná: 200 °C). Lieskové orechy nasekáme nadrobno. Vajíčka rozšľaháme v tanieri. V inom tanieri zmiešame strúhanku s nasekanými lieskovými orechmi. Camembert najprv obalíme vo vajci, potom v zmesi strúhanky a orechov a tento postup zopakujeme. Camembert vložíme do pekáča a pečieme v strednej časti rúry asi 15 minút.
2. Krok
Medzitým umyjeme figy, osušíme ich a nakrájame na štvrtiny. Umyjeme tymian, osušíme ho a odtrhneme lístky od stoniek. Sušené figy nakrájame na tenké pásiky.
3. Krok
pečený camembert posypeme figami, pistáciami a tymianom. Pokvapkáme medom a podávame s bagetou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
148 videní