- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Pečený marinovaný bravčový bôčik
Pečený marinovaný bravčový bôčik

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 2:0 hod
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 3:30 hod
Suroviny
- 600 g bravčového bôčiku
- 2 lyžičky octu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 1 lyžica grilovacieho korenia
- 1 lyžica BOSORKY príchte do jedál
- 1 lyžica oleja
- 3 - 4 pretlačené cesnaky
- 1 lyžica medu
- soľ a mleté korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Bôčik preložíme do hlbokej misy a dochutíme soľou a korením. Nalejte ocot, sójovú omáčku, rastlinný olej a tekutý med. Pridajte aj horčicu. Ošúpte cesnak, nastrúhajte ho na najmenšom strúhadle, pridajte pár druhov vašich obľúbených korenín. Teraz bôčik dôkladne potrieme marinádou zo všetkých strán, odložíme na 2-3 hodiny. Keďže sa bôčik pečie dlho a môže sa vysušiť, pečte ho vo vrecku na pečenie, alebo vo fólii , či v alobale. Dajte ho do pekáča a pečte vo vyhriatej rúre na 180°C asi 1,5 hodiny..

Priemerné hodnotenie receptu
(4.4 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11229 videní