- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Pekárske rebierko
Pekárske rebierko
- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 5 plátkov z bravčového karé aj s kosťou
- 2 lyžice rajčinového pretlaku
- 3 cibule
- 1 lyžička červenej mletej papriky
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ a korenie
- 5 rožkov
- 3 vajcia
- trochu mlieka
- 100 g mäkkej salámy (zomletej)
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- majoránka
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové rebierka si naklepeme..osolíme a okoreníme.Na rozpálenom oleji zprudka opražíme z oboch strán a poukladáme na pekáč.
2. Krok
Urobíme si z výpeku prírodnú šťavu..Pridáme k nemu najemno nakrájanú cibuľu, pretlak a mletú červenú papriku opražíme potom pridáme hladkú múku prepražíme a podlejeme vodou a necháme rozvariť.Šťavou podlejeme rebierka v rozpálenej rúre dusíme prikryté cca 1 hodinu do mäkka.
3. Krok
Z rožkov si urobíme plnku.Tak ako keď robíme plnku do kuraťa, len tu nahradíme mäkkou salámou pečeň ktorú dávame do plnku ku kuraťu.. ja si na oleji opražím cibuľu , pridám zomletú salámu ,pretlačený cesnak.všetko primiešam k rožkom nakrájaným na kocky.Pridám vajcia, soľ korenie a trochu mlieka,petržlenovú vňať .
4. Krok
Plnka sa dá urobiť pečená alebo varená..ja osobne radšej plnku varím nieje taká suchá.Pri varení zmes z rožkou natlačím do mikroténového sáčku previažem a varím vo vode cca 40 minút.
5. Krok
pri pečení buď dáme plnku na plech , alebo zabalíme do alobalu dáme na pekáč a pečieme v rúre cca 40 minút.
6. Krok
Pripravené rebierko podávame s plnkou s ryžou guľatou Mánya.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
26117 videní