- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Pekinská kapusta plnená so zemiakmi a slaninou
Pekinská kapusta plnená so zemiakmi a slaninou
- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 uvarené zemiaky v šupe
- 1 pekingská kapusta
- 12 plátkov slaniny
- 50 g tvrdého syra
- 1 vajce
- 1,5 lyžice masla
- trochu petržlenovej vňate
- trochu kôpru
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Omáčka:
- 100 g kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička olivového oleja
- podľa chuti soľ
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky uvarené v šupe necháme vychladnúť, ošúpeme ich a nastrúhame na jemnom strúhadle.
2. Krok
K zemiakom pridáme nastrúhaný syr a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a kôpor..
3. Krok
Rozbijeme vajce. Dochutíme soľou a korením. Jemne premiešajte. Plnka na kapustové rolky je hotová.
4. Krok
Listy čínskej kapusty zalejte vriacou vodou po dobu 3 - 5 minút, aby boli mäkšie. Potom vodu scedíme, a listy prelejeme studenou vodou.
5. Krok
Polievkovú lyžicu plnky dajte na list čínskej kapusty. Premeníme to na obálku. Potom každú kapustovú roládu obalíme pásom slaniny.
6. Krok
Uložíme do zapekacej misky ..Na každú plnenú kapustovú roládu dáme malý kúsok masla.
7. Krok
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 20 - 30 minút. Až Kým nebude slaninka dochrumkava zapečená..
8. Krok
V miske premiešame kyslú smotanu, citrónovú šťavu, olivový olej, pretlačený cesnak a soľ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1427 videní