- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Pena z bielej čokolády
Pena z bielej čokolády
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 180 g bielej čokolády
- 1 plátok želatíny
- 1 vajce
- 1 lyžica rumu
- 1 lyžica pomarančového likéru
- 350 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Čokoládu najskôr nasekajte na kúsky, rozpustite vo vodnom kúpeli a potom nechajte mierne vychladnúť.
2. Krok
Želatínu medzitým namočíme do studenej vody podľa návodu na obale. Vajíčko rozšľaháme v miske s rumom a pomarančovým likérom vo vodnom kúpeli do krémova, kým tekutina nezhustne.
3. Krok
Želatínu vyžmýkame, rozpustíme v horúcej smotane, potom vložíme do studeného vodného kúpeľa a vmiešame vychladnutú čokoládu.
4. Krok
Šľahačku vyšľaháme dotuha a metličkou ju postupne vmiešame do čokoládovej hmoty.
5. Krok
Teraz naplňte bielu penu do dezertných pohárov a vložte do chladničky na 4 hodiny. Potom podľa fantázie dozdobte..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
912 videní