- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- krém
- Perfektný krém na cupcakes a torty
Perfektný krém na cupcakes a torty
- Kusov: 1
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 400 g jemného tvarohu alebo mascarpone alebo philadelphia
- 400 ml smotany na šľahanie
- 4 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Vhodný na tento krém je jemný tvaroh alebo , Philadelphia, Violetta, Almetta, Cremette. Mali by byť bez prísad, prírodné. Tvaroh alebo syr vyberte z chladničky vopred, bude sa lepšie prepájať v teplej forme. Ale smotanu je lepšie použiť dobre vychladenú. Chuť a konzistencia krému bude závisieť od šľahačky, preto si na to dávajte obzvlášť pozor.
2. Krok
Smotana musí, bez prísad, najmenej 33% tuku. Smotana s nižším obsahom tuku sa dobre nevyšľahá. Najskôr dajte do misy smotanu , pridajte práškový cukor. Začnite šľahať smotanu pri nízkej rýchlosti. Keď začne hustnúť, zrýchlite a pokračujte v šľahaní, kým nebude hladká a nadýchaná.
3. Krok
Pri šľahaní smotany ide hlavne o to, aby sme to neprehnali a nespravili z nej maslo. Potom pridajte tvaroh lebo syr .
4. Krok
A opäť šľahačom na nízkych otáčkach vmiešame syr do krémovej hmoty. Robte to veľmi opatrne, aby v kréme nezostali žiadne hrudky. Niekedy nepoužijem šľahač, ale hmotu rozmixujem metličkou. Tento proces je zdĺhavejší, no krém sa určite nezrazí. Vyskúšajte či je krém dosť sladký.. Ak sa vám žiada pridajte ešte cukor..
5. Krok
Vložte krém do vrecka s tryskou. Používam hviezdicový nástavec. Podľa tohto receptu sa získa veľa krému, vystačí asi na 16 capcakes alebo na vrstvu celej torty.
6. Krok
Krém perfekte drží svoj tvar.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1751 videní