Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Perfektný nadýchaný piškót: Recept, ktorý zvládne každý

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Perfektný nadýchaný piškót: Recept, ktorý zvládne každý
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Perfektný nadýchaný piškót: Recept, ktorý zvládne každý Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 0min

Niekedy to môže vyzerať ako jednoduchá úloha, no je potrebné spoznať pár zásad, ktoré rozhodnú o úspechu.

reklama:

Suroviny

  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 300 g kryštálového cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • 6 vajec
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kľúčovým krokom je dôkladné vyšľahanie žĺtkov. Oddeľte žĺtky od bielkov, pritom si dávajte pozor, aby sa do bielkov nedostala ani kvapka žĺtka – inak nebudete schopní dosiahnuť potrebnú hustotu. Žĺtky šľahajte ručným mixérom a postupne do nich zapracujte cukor. Tento krok môže chvíľu trvať, ale po 10–15 minútach by mala vzniknúť krásne biela pena.

2. Krok

Polohrubú múku zmiešajte s práškom do pečiva a preosejte. Potom po malých dávkach a opatrne ju zľahka zapracujte do vyšľahaných žĺtkov. Použite radšej varešku ako mixér, aby ste nestratili jemnosť vyšľahanej zmesi.

3. Krok

Bielky šľahajte do tuha, pridaním štipky soli alebo lyžice vlažnej vody dosiahnete ešte lepšiu hustotu snehu. Keď sú bielky pripravené, jemne ich vmiešajte do žĺtkového cesta. Celý proces robte opatrne, aby ste nestratili nadýchanosť.

4. Krok

Pri pečení piškótu je dôležité správne pripraviť formu. Na dno formy použite trochu masla alebo oleja a múky, pričom okraje formy nechajte čisté. Ak nechcete používať múku, môžete formu vystlať papierom na pečenie.

5. Krok

Keď budete vylievať cesto do formy, dávajte pozor, aby ste s ňou neudreli o stôl, pretože by to spôsobilo zrútenie cesta. Predhrejte rúru na 175 °C (160 °C s ventilátorom) a až potom vložte formu. Pečte piškót asi 45 minút. Prvých 30 minút rúru neotvárajte, inak by sa piškót mohol prepadnúť. Pomaly pečený piškót bude krásne jemný a vláčny. Skontrolujte, či je hotový, pomocou špáradla – ak vyjde suché, piškót je pripravený.

reklama:

Tento recept vám zabezpečí nadýchaný a krehký piškót, ktorý sa určite podarí na prvýkrát. Stačí sa držať týchto krokov a výsledok bude stáť za to.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.