- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Perníková Negresa
Perníková Negresa
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Šálka má objem 250 ml
- 1 šálka kryštál cukru
- 1 šálka džemu podľa chuti
- 1 šálka minerálky
- 1/2 šálky oleja
- 1 šálka orechov
- 1/2 kakaa
- 3 šálky polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička perníkového korenia
- štipka sódy na pečenie
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- hrsť hrozienok
Postup prípravy
1. Krok
V miske premiešajte minerálnu vodu s džemom, vanilkovým cukrom a s cukrom až kým sa cukor úplne neroztopí.
2. Krok
Pridajte olej, hrozienka a kakao a premiešajte.potom pridajte prášok do pečiva so sódou a s citrónovou šťavou a s perníkovým korením .Postupne potom vmiešavajte múku ..Múky pridávajte toľko aby konzistencia cesta nebola príliš hustá ale ani riedka..Všetko závisí od džemu ktorý sme do cesta pridávali a od jeho hustoty..Nakoniec vmiešame nasekané orechy a hrozienka ktoré sme si predtým namočili..
3. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 25 x 20 a pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C a pečieme 35 - 40 minút.Samozrejme prepečenosť skontrólujeme špáradlom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1273 videní