Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Perníková roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pernikova rolada.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.coolinarika.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 5 bielkov
  • štipka soli
  • 5 žĺtkov
  • 80 g hnedého cukru
  • 60 ml medu
  • 1 škoricový cukor
  • 1 rumový cukor
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 zarovnaná lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • Krém:
  • 250 g mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • štipka mletého zázvoru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • Na ozdobu:
  • Mandľové lupienky
  • mletá škorica
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plytký plech (20 x 35 cm) vyložte papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 ° C.

2. Krok

V miske vyšľaháme bielká so štipkou soli do snehu..

3. Krok

v inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pridajte med, škoricový cukor a rumový cukor a miešajte ďalej, kým sa všetky ingrediencie nespoja do ľahkej zmesi.

4. Krok

Zmiešame múku s kakaom, práškom do pečiva a s perníkovým korením a všetko vmiešame po lyžiciach so žĺtkami, zatiaľ čo šľahač beží na strednej rýchlosti. Vymiešame rovnomerné cesto..

5. Krok

Do cesta zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto potom dajte na plech s papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrite.

6. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 7 - 10 minút. Piškótu nevysušte.. po upečení ju vyklopte na utierku a opatrne stiahnuť papier a roládu zviňte a nechajte ju vychladnúť.

7. Krok

Zatiaľ si pripravíme krém.. Vymiešame v miske mascarpone s cukrom,so škoricou a so zázvorom. Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku a vytvoríme jednotný krém.

8. Krok

3 - 4 lyžice krému si odložíme na zdobenie.. Ostatný krém rozotrieme na rozvinutú piškótu a opäť zvinieme do rolády. Roládu odložíme na pár hodín do chladničky.. potom ozobíme zvyšným krémom, mandľovými lupienkami a poprášime škoricou..

reklama:

Pred zdobením môžete mandľové lupienky orestovavať na suchej panvici..

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2019 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.