- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Perníková roláda
Perníková roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Cesto:
- 5 bielkov
- štipka soli
- 5 žĺtkov
- 80 g hnedého cukru
- 60 ml medu
- 1 škoricový cukor
- 1 rumový cukor
- 80 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 1 zarovnaná lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžičky perníkového korenia
- Krém:
- 250 g mascarpone
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 lyžička škorice
- štipka mletého zázvoru
- 100 ml smotany na šľahanie
- Na ozdobu:
- Mandľové lupienky
- mletá škorica
Postup prípravy
1. Krok
Plytký plech (20 x 35 cm) vyložte papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 ° C.
2. Krok
V miske vyšľaháme bielká so štipkou soli do snehu..
3. Krok
v inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny. Pridajte med, škoricový cukor a rumový cukor a miešajte ďalej, kým sa všetky ingrediencie nespoja do ľahkej zmesi.
4. Krok
Zmiešame múku s kakaom, práškom do pečiva a s perníkovým korením a všetko vmiešame po lyžiciach so žĺtkami, zatiaľ čo šľahač beží na strednej rýchlosti. Vymiešame rovnomerné cesto..
5. Krok
Do cesta zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto potom dajte na plech s papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrite.
6. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 7 - 10 minút. Piškótu nevysušte.. po upečení ju vyklopte na utierku a opatrne stiahnuť papier a roládu zviňte a nechajte ju vychladnúť.
7. Krok
Zatiaľ si pripravíme krém.. Vymiešame v miske mascarpone s cukrom,so škoricou a so zázvorom. Potom vmiešame vyšľahanú šľahačku a vytvoríme jednotný krém.
8. Krok
3 - 4 lyžice krému si odložíme na zdobenie.. Ostatný krém rozotrieme na rozvinutú piškótu a opäť zvinieme do rolády. Roládu odložíme na pár hodín do chladničky.. potom ozobíme zvyšným krémom, mandľovými lupienkami a poprášime škoricou..
Pred zdobením môžete mandľové lupienky orestovavať na suchej panvici..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1566 videní