Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Perníková roláda s karamelovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Perníková roláda s karamelovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Perníková roláda s karamelovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi perníkové chute a jemné krémové dezerty, táto roláda vás určite očarí. Kombinácia voňavého korenistého cesta s lahodným karamelovým krémom vytvára neodolateľnú pochúťku, ktorá poteší každého milovníka sladkého. Na záver ju ešte ozdobíme drvenými perníkovými sušienkami, ktoré pridajú štruktúru a extra chuť.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 6 čerstvých vajec
  • 180 g kryštálového cukru
  • 110 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Na krém:
  • 125 g masla izbovej teploty
  • 2 lyžice karamelizovaného kondenzovaného mlieka
  • drvené perníkové sušienky na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru – nastavte ju na 220 °C, aby bola dostatočne horúca ešte predtým, ako vložíte cesto.

2. Krok

Pripravte cesto – vajcia a cukor vyšľahajte do nadýchanej svetlej peny. Keď hmota zdvojnásobí svoj objem, jemne primiešajte jedlú sódu a perníkové korenie. Nakoniec postupne zapracujte preosiatu múku.

3. Krok

Pečenie – hotové cesto rovnomerne rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry. Pečte približne 10 minút, kým povrch jemne nezhnedne.

4. Krok

Nechajte vychladnúť – upečený plát cesta vyberte z rúry a nechajte ho vychladnúť priamo na papieri na pečenie.

5. Krok

Príprava krému – v miske vyšľahajte maslo so salkom do hladkej konzistencie. Dbajte na to, aby mali obe suroviny rovnakú teplotu, inak by sa krém mohol zraziť.

6. Krok

Zostavenie rolády – vychladené cesto potrite krémom a opatrne ho zarolujte do pevného valca.

7. Krok

Dokončenie a dekorácia – povrch rolády natrite zvyšným krémom a posypte drvenými perníkovými sušienkami.

reklama:

Táto perníková roláda je ideálna na sviatočné dni, no rovnako dobre sa hodí aj ako dezert ku káve či čaju počas bežného dňa. Každý kúsok vás poteší jemnosťou a dokonale vyváženou chuťou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

68 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.