Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Perníková roláda s mascarpone krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pernikova rolada.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 200 ml šálka ako odmerka
  • 3 vajcia
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • štipka soli
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžica masla
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • Krém:
  • 225 g mascarpone
  • 60 g masla
  • 1,5 lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka zázvoru
  • 1,5 šálky práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiešame pšeničnú múku, perníkové korenie sódu bikarbónu a soľ.

2. Krok

Oddeľte vaječné žĺtky od bielkov. Vo veľkej mise vyšľaháme žĺtky pri vysokej rýchlosti do zhustnutia, asi 3 minúty. Potom vmiešame hnedý cukor a nakoniec rozpustené maslo.

3. Krok

V inej miske vyšľaháme bielka pri strednej rýchlosti, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Postupne pridávame cukor po 1 polievkovej lyžici. Po každom pridaní šľahajte na vysokú rýchlosť, kým sa cukor nerozpustí. Pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria lesklé špičky . Do vaječnej (žĺtkovej) zmesi pridáme vyšľahané bielka. potom primiešame zmes múky.

4. Krok

Cesto nalejte a plech, vymastený a vystlaný s pergamenom. Cesto stierkou zarovnáme. Piškótu pečieme 9-12 minút v rúre vyhriatej na 180°C.

5. Krok

PRÍPRAVA ROLÁDY: Nechajte koláč vychladnúť asi 5-8 minút. Potom ho položte na kuchynskú utierku jemne posypanú práškovým cukrom.

6. Krok

Odstráňte pergamenový papier. Koláč zľahka poprášime práškovým cukrom. Opatrne zabaľte do rolády aj s utierkou začínajúc od krátkej strany. Takto necháme úplne vychladnúť.

7. Krok

Medzitým si pripravíme krém vyšľahaním mascarpone, masla, vanilkového extraktu, zázvoru, a práškového cukru. Šľaháme, kým nezískame homogénnu krémovú konzistenciu.

8. Krok

Po vychladnutí piškóty ju rozvinieme r a potrieme rovnomernou vrstvou krémovej plnky. Potom piškótu zrolujte (tentoraz bez kuchynskej utierky). Položte roládu na tanier, prikryte fóliou a nechajte ju v chladničke, kým nebude pripravená na podávanie. Roládu pred podávaním poprášime práškovým cukrom a ozdobíme perníkmi alebo ľubovoľnou ozdobou podľa vlastného výberu. Pred podávaním ju nakrájajte ostrým nožom na rovnomerné plátky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1015 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.