- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Perníková torta
Perníková torta
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 2 vajcia
- 125 g masla
- 3/4 šálky polohrubej múky
- 1/4 šálky zemiakového škrobu (solamyl)
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžice perníkového korenia
- 1/2 šálky práškového cukru
- 3 lyžice medu
- trochu nasekaných orechov a hrozienok
- Tvarohová vrstva:
- 600 g tvarohu
- 3 vajcia
- 1 vanilkový puding
- 3 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- pomarančová aróma alebo nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
- Poleva:
- 50 g horkej čokolády
- 3 lyžice smotany na šľahanie
- strúhaný kokos
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si tortovú formu 22 priemer na dno dáme papier na pečenie a trochu vytrieme olejom.
2. Krok
Pripravíme si perníkovú piškótu.V hrnci roztopíme maslo.Oddelíme si vajcia , bielka od žĺtkov.Najskôr do pevna vyšľaháme bielka .Potom vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, pridáme rozpustené maslo.Primiešame kakao s medom a perníkové korenia.Potom zľahka vmiešame múku ktorú si predtým preosejeme a j s práškom do pečiva.Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov a len zľahka premiešame.Vmiešame aj nasekané orechy a hroziena a 3/4 hmoty vylejeme do tortovej formy.
3. Krok
Tvarohovú vrstvu si pripravíme tak, že celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.Potom pridáme tvaroh a puding.Nakoniec pomarančovú príchuť.Tvarohovú zmes pridávame do cesta lyžičkami ..Potom ju prekryjeme zostávajúcim cestom.Formu vložíme do predhriatej rúry na 170°C a pečieme cca 45 minút.
4. Krok
Po tejto dobe zvýšime teplotu na 190°C a zapekáme ešte 5 minút.Po upečení necháme vychladnúť v otvorenej rúre.
5. Krok
pripravíme si čokoládovú polevu .Tú si pripravíme tak, že zahrejeme smotanu a roztopíme v nej čokoládu.Polevou prelejeme vrch torty a podľa potreby uhladíme.Nechám mierne zatuhnúť a posypeme strúhaným kokosom.Hotovú tortu dáme do chladničky poriadne zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2905 videní