- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Perníkový likér bez vajec
Perníkový likér bez vajec
- Kusov: 2
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 0min
Tento perníkový likér je ideálny ako darček pre vašich blízkych, no pozor, môže sa veľmi rýchlo stať, že ho budete ochutnávať tak často, že na darovanie už neostane nič. Aby ste sa tomu vyhli, odporúčam pripraviť rovno dvojnásobné množstvo, nech máte dostatok aj pre seba, aj pre ostatných.
Suroviny
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- 1 polievková lyžica kakaa
- štipka soli
- 1 čajová lyžička instantnej kávy
- 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
- 300 ml rumu
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 300 ml prevarenej vody
Postup prípravy
1. Krok
Na začiatok si pripravte fľaše – poriadne ich umyte a prepláchnite vriacou vodou, aby sa odstránili všetky nečistoty. Potom ich nechajte dôkladne vyschnúť.
2. Krok
V hrnci zmiešajte smotanu, perníkové korenie, kakao, soľ a kávu. Pomaly zohrievajte, až kým zmes nezačne vrieť. Potom pridajte kondenzované mlieko (karamelová verzia dodá likéru hlbšiu chuť), vybraný alkohol (či už tuzemák, biely rum, vodka alebo kávový likér), vanilkový extrakt a 300 ml prevarenej vody.
3. Krok
Keď sa zmes dôkladne premieša, nechajte ju vychladnúť. Po vychladnutí likér mierne zhustne, takže ak sa vám zdá príliš hustý, pokojne ho zrieďte ďalším rumom alebo vodou.
4. Krok
Hotový likér nalejte do pripravených fliaš a nechajte ho aspoň 2 dni odležať, aby sa chute spojili. Uchovávajte ho na chladnom mieste, kde vám vydrží 3 až 4 týždne.
Tento skvelý perníkový likér môžete podávať buď samotný, alebo ho obohatiť šľahačkou posypanou škoricou a perníkovým sušienkam.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20 videní