- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Peštiansky tvarožník
Peštiansky tvarožník
- Kusov: 1
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 55min
naozaj maďarský recept
Suroviny
- 480g múka polohrubá
- 240g maslo
- 120g cukor práškový
- 2ks vajcia
- štipka soľ
- 1bal. cukor vanilkový
- 1bal. prášok do pečiva
- 1kelímok smotana kyslá
- 2čl citrónová šťava ,
- 3-4 pl strúhanka
- plnka: 1000g mäkší tvaroh
- 200g cukor práškový
- 5ks žĺtka , 1dl kusový džem jahodový
- Poleva: 5ks bielky
- 480g múka polohrubá
- 240g cukor práškový
Postup prípravy
1. Krok
Ingrediencie od 1 po 9 zmiesime na cesto ,ktoré necháme 30 minút postáť...rozvaľkané cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech..
2. Krok
takto dané cesto, dáme do rúry zapiecť do bledoružova...medzitým si urobíme plnku z tvarohu cukru žĺtok a jahodoveho džemu...
3. Krok
zapečené spodné cesto s plechom vyberieme a posypeme strúhankou a na vrch dáme tvarohovú plnku a znovu dáme do rúry zapiecť,,,
4. Krok
kým sa tvaroh zapekal,tak sme si ušľahali tuhý sneh z bielkov a pr.cukru a na takto zapečený tvaroh cukrárenským vreckom ozdobíme povrch tak , aby sa nám to potom dobre krájalo...urobíme po šírke pásy na každých 5cm a dáme sneh zapiecť do ružova,,,
5. Krok
dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6144 videní