Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pestrá roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pestra rolada.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
domacirecepti.net
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 7 lyžíc práškového cukru
  • 60 ml oleja
  • 60 ml mlieka
  • 1 lyžica kakaa
  • 5 lyžíc horúcej vody
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • Krémy:
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice cukru
  • 200 g mascarpone
  • 100 g mletých maslových sušienok
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 50 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

najskôr si v horúcej vode vymiešame kakao..Vyšľaháme bielka s polovičným cukrom do snehu..Zvlášť vyšľaháme žĺtka s druhou polovicou cukru pridáme olej,mlieko..Potom vmiešame múku a premiešame..nakoniec zľahka vmiešame bielkový sneh..

2. Krok

Cesto rozdelíme na dve časti..Nalejeme žlté cesto na plech vyložený s papierom na pečenie (25 x 35) a potom cik cak prelejeme hnedým cestom..

3. Krok

Piškótu pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C..Hneď pri vložení plechu teplotu znížime na 180°C a pečieme podľa rúry 15 - 20 minút..Upečenú piškótu preklopíme na utierku ktorú si posypeme práškovým cukrom, stiahneme papier na pečenie a roládu skrútime a necháme takto vychladnúť..

4. Krok

Najskôr si vyšľaháme šľahačku..potom zvlášť mascarpone s cukrom..Potom k mascarpone pridajte šľahačku a spolu premiešajte.Krém rozdelíme na 2 časti.

5. Krok

Do jednej časti vmiešajte mleté sušienky, a do druhej pridajte rozpustenú mliečnu čokoládu ktorú si ale nechajte vychladnúť..

6. Krok

Rozbaľte roládu..Najskôr naneste sušienkovú plnku, a potom čokoládovú.. z každej si trochu nechajte na ozdobu.Z horkej čokolády nastrúhajte a posypte čokoládovú plnku , môžete použiť aj hobliny..Roládu zviňte..

7. Krok

Povrch potriete krémom ktorý ste si ušetrili a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny zatuhnúť a zachladiť..Taktiež môžete minúť krémy a vrch len potrieť alebo ozdobiť vyšľahanou šľahačkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

987 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.