Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pianíno torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
656x440_tort pian 145668 12.jpg
33
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
Img_5998 9.jpg Img_6000 1 9.jpg Img_6002 9.jpg Img_6003 9.jpg

Img_6009 9.jpgImg_6011 9.jpg

Img_6013 9.jpg Img_6016 9 1.jpg Img_6026 9.jpg Img_6027 9.jpg Img_6039 9.jpg Img_6040 9.jpg Img_6041 9.jpg Img_6038 9.jpg Img_6047 9.jpg Img_6051 9.jpg Img_6049 9.jpg Img_6055 9.jpg Img_6058 9.jpg Img_6065 9.jpg Img_6069 9.jpg Img_6075 9.jpg Img_6076 9.jpg Img_6081 11.jpg Img_6077 9.jpg Img_6094 11.jpg 656x440_tort pian 145668 12.jpg

 

reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 5 vajec
  • 80 g cukru
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 25 g kakaa
  • 80 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém na tortu:
  • 40 g kukuričného škrobu alebo hladkej múky
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 500 ml mlieka
  • 100 g masla
  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička oleja
  • 2 lyžice teplej vody
  • 80 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • krém na piškótu:
  • 150 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • glazúra a krém na zdobenie:
  • 250 g čokolády
  • 50 g masla
  • 200 ml smotany kyslej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, s kakaom a s mletými orechmi.Cesto si buď to rozdelíme na dve časti a upečieme dva samostatné korpusy, alebo upečieme celé a potom vychladnutý korpus prerežeme na dve časti.Pečieme pri 180°C 25 minút..Kontrólujeme špáradlom.Samozrejme ak pečieme dva samostatné korpusy čas pečenia sa zníži..

2. Krok

Piškótu si pripravíme vyšľahaním vajec s cukrom do peny.Potom pridáme trochu oleja a vodu..Na záver pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva .Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 32 x 39 cm .A pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút.

3. Krok

Po upečení piškóty ju vyklopíme na práškovým cukrom posypanú utierku, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme.

4. Krok

krém na tortu si pripravíme tak, že v 50 ml mlieka si vmiešame škrob a ostatné mlieko s cukrom dáme variť.Keď sa mlieko rozvarí prilejeme vymiešaný škrob (alebo hladkú múku) a uvaríme hustý krém..Ten potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu.Po vychladnutí vyšľaháme maslo do peny a po lyžiciach primiešame vychladnutý puding.

5. Krok

Krém na piškótu:Maslo s čokoládou na miernom plameni rozpustíme.Potom odstavíme a vmiešame mleté orechy.Necháme vychladnúť a potom s krémom natrieme piškótu.Tú potom nakrájame na 4 cm pásy..

6. Krok

Prvý tortový korpus si natrieme 1/3 krému.Z jedného 4 cm pásu piškóty si urobíme malú roládku ktorú postavíme do stredu torty.Okolo nej budeme navíjať ostatné pásy dokola.potom vrch potrieme ďalšou časťou krému a položíme na vrch druhý tortový korpus..kraje torty potrieme zvyšným krémom.

7. Krok

Vrch torty potrieme čokoládovou glazúrou, ktorú si pripravíme roztopením čokolády a masla..Glazúru rozdelíme na dve časti a do jednej , keď vychladne primiešame kyslú smotanu..

8. Krok

Tortu dozdobíme krémom s čokolády a kyslej smotany..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3448 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.