Piano
- Kusov: 24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- piškóta 2 x:
- 3 vajcia, 3 lyžice cukru
- 2 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžica kakaa
- 1 prášok do pečiva
- roláda:
- 4 vajcia
- 4 lyžice vody
- 7 lyžíc cukru
- 7 lyžíc polohrubej múky
- plnka:
- 1/2 l mlieka
- 3 polievkové lyžice múky
- 200 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- 200 g masla
- poleva:
- 80 g čokolády na varenie
- 3 lyžice oleja
- do rolády dáme džem podľa vlastne chuti..
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme roládu..Vyšľahám,e si najskôr bielka do peny a potom pridáme cukor a šľaháme na sneh..Prihodíme žĺtka a striedavo múku s vodou...Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.(ja potieram ešte olejom) a upečieme piškótu ktorú ešte za tepla zrolujeme do vlhkej utierky.Necháme cca 5 minút postáť, potom odrolujeme vyzlečieme papier na pečenie,potrieme džemom podľa chuti a znova pevne zrolujeme..Po úplnom vychladnutí nakrájame na roládky 0,5 cm šírky..
2. Krok
Kakaovú piškótu môžeme piecť aj dohromady a prerezať , alebo upiecť dve piškóty osobitne...Vymiešame si bielka najskôr do peny potom pridáme cukor ..šľaháme do snehu a potom prihadzujeme žĺtka jedno po druhom ..Nakoniec primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a s kakaom..Pečieme asi 30 minút pri 180 °C ,,
3. Krok
krém do plnky je veľmi jednoduchý..Rozvaríme mlieko s cukrom ,z ktorého si pred varením odložíme asi 1 dcl ..V deci mlieka rozmiešame múku ..Uvaríme hustý puding..Ten necháme úplne vychladnúť a potom v ňom vymiešame do hladka maslo..
4. Krok
Vrstvíme..Kakaová piškóta..krém poukladáme roládky, znova krém a znova kakaová piškóta.Vrch prelejeme čokoládovou polevou...
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3733 videní