Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pikantná čokoládová dobrota s chilli

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pikantná čokoládová dobrota s chilli
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pikantná čokoládová dobrota s chilli Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 0min

Máte radi kombináciu sladkého a pikantného? Táto netradičná bublanina s čokoládou a chilli vás prekvapí jedinečnou harmóniou chutí. Jemná, vláčna a so štipľavým nádychom – ideálna pre odvážnych gurmánov!

reklama:

Suroviny

  • 1 červená chilli paprička
  • 300 g kvalitnej horkej čokolády
  • 3 čerstvé vajcia
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 200 g hladkej múky
  • 300 g kryštálového cukru
  • 250 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru zapnite na 160 °C (pri teplovzdušnom režime stačí 150 °C), aby bola pripravená na pečenie.

2. Krok

Maslo nechajte zmäknúť a následne ho vyšľahajte s cukrom do nadýchanej peny. Kľúčom k hladkej konzistencii je dostatočne mäkké maslo.

3. Krok

Jedno po druhom zašľahajte vajcia izbovej teploty. Ak by sa vám hmota začala zrážať, pomôže lyžica múky.

4. Krok

Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke a nechajte ju mierne vychladnúť. Chilli papričku nasekajte úplne nadrobno, aby sa rovnomerne rozložila v ceste. Múku preosejte spolu s práškom do pečiva.

5. Krok

Do vaječnej zmesi postupne vmiešajte rozpustenú čokoládu, chilli a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto prelejte do formy vystlanej papierom na pečenie.

6. Krok

Pečte približne 70 – 75 minút. Pomocou špajdle kontrolujte stav – ak vyjde čistá, koláč je hotový.

reklama:

Po upečení nechajte koláč 10 minút vychladnúť a potom ho vyberte z formy. Môžete ho podávať ešte mierne teplý, aby sa naplno rozvinula jeho čokoládová aróma s pikantným dozvukom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.