Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pikantná hubová zmes na chrumkavé hrianky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pikantná hubová zmes na chrumkavé hrianky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pikantná hubová zmes na chrumkavé hrianky Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte chuť na niečo rýchle, sýte a voňavé, táto hubová zmes je skvelá voľba. Spojenie šťavnatých húb, čerstvej zeleniny a korenenej omáčky vytvorí plnšiu chuť, ktorá na opečenom pečive krásne vynikne. Stačí pár surovín a z obyčajných hrianok sa stane teplá večera, ktorú si zamiluje celá rodina.

reklama:

Suroviny

  • 400 g čerstvých húb
  • 200 g papriky
  • 150 g cibule
  • 150 g rajčín
  • 4–5 strúčikov cesnaku
  • 100–150 ml zeleninového vývaru (alebo voda s bujónom)
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice kečupu
  • 1 polievková lyžica horčice
  • olej na restovanie
  • soľ podľa chuti
  • strúhaný syr na záverečné posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr ošúpte cibuľu s cesnakom a nasekajte nadrobno. Papriku zbavte jadrovníka a nakrájajte na tenké pásiky.

2. Krok

Rajčiny narežte do kríža, zalejte vriacou vodou a po krátkom ochladení ich ošúpte. Potom ich nakrájajte na kúsky. Huby len očistite a nakrájajte podľa veľkosti.

3. Krok

Na rozohriatom oleji opražte cibuľu s cesnakom dozlatista. Následne pridajte papriku, rajčiny a huby. Osolenú zmes podlejte vývarom a nechajte dusiť asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.

4. Krok

Na záver pridajte sójovú omáčku, horčicu a kečup. Všetko dobre premiešajte a ešte krátko prehrejte.

5. Krok

Hubovú zmes servírujte horúcu na čerstvo opečených hriankach a posypte nastrúhaným syrom.

reklama:

Ak chcete jemnejšiu verziu, pridajte na konci trochu smotany na varenie. Pikantnejšiu chuť zase docielite štipkou čili alebo kajenského korenia.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.