Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pikantná pivná polievka so syrom a slaninou: Neodolateľná dobrota!

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Pikantná pivná polievka so syrom a slaninou: Neodolateľná dobrota!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pikantná pivná polievka so syrom a slaninou: Neodolateľná dobrota! Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Slanina a syr – kombinácia, ktorá nikdy nesklame. Pridajte k tomu pivo a získate originálnu, bohatú a krémovú polievku, ktorá zahreje telo aj dušu. Spojenie týchto ingrediencií v jednom hrnci môže na prvý pohľad pôsobiť netradične, no výsledok je mimoriadne lahodný a dokonale vyvážený.

reklama:

Suroviny

  • 100 g údenej slaniny
  • 1 malá cibuľa
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • 1 lyžička masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • 200 ml svetlého piva
  • 150 ml smotany na šľahanie (30 %)
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • 200 g strúhaného čedaru
  • soľ podľa chuti
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 hrnček krutónov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

1. Príprava základu Slaninu nakrájajte na malé kocky a opečte v hrnci na strednom ohni, kým nebude chrumkavá. Odložte ju bokom a na výpeku pomaly restujte nasekanú cibuľu a zeler, kým nezmäknú.

2. Krok

Pridajte maslo a nasekaný cesnak, krátko opražte a vmiešajte hladkú múku. Postupne prilievajte kurací vývar, aby nevznikli hrudky, potom pridajte pivo a nechajte variť približne 10 minút, aby sa chute prepojili.

3. Krok

Polievku dochuťte soľou, kajenským korením a horčicou. Vlejte smotanu a premiešajte. Keď sa polievka prestane variť, prisypte nastrúhaný čedar a nechajte ho pomaly rozpustiť.

4. Krok

Vráťte do polievky opečenú slaninu, pridajte čerstvo mleté čierne korenie a podávajte horúcu s krutónmi a nasekanou jarnou cibuľkou.

reklama:

Táto polievka je skvelou voľbou na chladné dni alebo ako sýta pochúťka na večeru. Vyskúšajte ju a presvedčte sa sami!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.