Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pikantná syrová nátierka s cesnakom a tatárskou omáčkou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Pikantná syrová nátierka s cesnakom a tatárskou omáčkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pikantná syrová nátierka s cesnakom a tatárskou omáčkou Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Táto pikantná nátierka je ideálna pre všetkých, ktorí obľubujú výrazné chute a jednoduché recepty. Vďaka kombinácii aromatického cesnaku, jemného masla a krémovej tatárskej omáčky vzniká nátierka, ktorú si zamilujete nielen na chlebíkoch, ale aj ako súčasť občerstvenia na oslavy či posedenia. Okrem toho, cesnak má množstvo pozitívnych účinkov na zdravie – pôsobí detoxikačne, podporuje imunitu a rozprúdi energiu.

reklama:

Suroviny

  • 200 g strúhaného tvrdého syra (napríklad typ eidamskej tehly)
  • 180 g masla (nechajte zmäknúť pri izbovej teplote)
  • približne 400 ml tatárskej omáčky
  • aspoň 6 strúčikov cesnaku – môžete prispôsobiť podľa svojej odvahy
  • soľ a mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Syr nastrúhajte najemno – čím jemnejšie, tým lepšie sa zapracuje do zmesi.

2. Krok

Pridajte tatársku omáčku a zmäknuté maslo. Všetko spolu vymiešajte do hladkého krému – môžete použiť ručný mixér alebo len metličku a trochu trpezlivosti.

3. Krok

Cesnak pretlačte a po častiach ho vmiešavajte do nátierky. Odporúčame robiť to postupne a priebežne ochutnávať – cesnak môže byť rôzne silný a ľahko sa stane, že ho bude priveľa.

4. Krok

Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastných preferencií.

5. Krok

Hotovú nátierku nechajte aspoň polhodinu odstáť v chladničke, aby sa chute prepojili a ešte viac zvýraznili.

reklama:

Nátierku môžete podávať na čerstvom pečive, vekách alebo ako základ pre chlebíčky. Výborne ju doplní lístok čerstvej petržlenovej vňate alebo orech ako dekorácia – skvelo to vyzerá a ešte lepšie chutí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.