Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pikantná syrová nátierka s cesnakom a tatárskou omáčkou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Pikantná syrová nátierka s cesnakom a tatárskou omáčkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pikantná syrová nátierka s cesnakom a tatárskou omáčkou Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Táto pikantná nátierka je ideálna pre všetkých, ktorí obľubujú výrazné chute a jednoduché recepty. Vďaka kombinácii aromatického cesnaku, jemného masla a krémovej tatárskej omáčky vzniká nátierka, ktorú si zamilujete nielen na chlebíkoch, ale aj ako súčasť občerstvenia na oslavy či posedenia. Okrem toho, cesnak má množstvo pozitívnych účinkov na zdravie – pôsobí detoxikačne, podporuje imunitu a rozprúdi energiu.

reklama:

Suroviny

  • 200 g strúhaného tvrdého syra (napríklad typ eidamskej tehly)
  • 180 g masla (nechajte zmäknúť pri izbovej teplote)
  • približne 400 ml tatárskej omáčky
  • aspoň 6 strúčikov cesnaku – môžete prispôsobiť podľa svojej odvahy
  • soľ a mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Syr nastrúhajte najemno – čím jemnejšie, tým lepšie sa zapracuje do zmesi.

2. Krok

Pridajte tatársku omáčku a zmäknuté maslo. Všetko spolu vymiešajte do hladkého krému – môžete použiť ručný mixér alebo len metličku a trochu trpezlivosti.

3. Krok

Cesnak pretlačte a po častiach ho vmiešavajte do nátierky. Odporúčame robiť to postupne a priebežne ochutnávať – cesnak môže byť rôzne silný a ľahko sa stane, že ho bude priveľa.

4. Krok

Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastných preferencií.

5. Krok

Hotovú nátierku nechajte aspoň polhodinu odstáť v chladničke, aby sa chute prepojili a ešte viac zvýraznili.

reklama:

Nátierku môžete podávať na čerstvom pečive, vekách alebo ako základ pre chlebíčky. Výborne ju doplní lístok čerstvej petržlenovej vňate alebo orech ako dekorácia – skvelo to vyzerá a ešte lepšie chutí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

72 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.