- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ryby
- Pikantný karamelizovaný losos
Pikantný karamelizovaný losos

- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Ak hľadáte rýchly, no zároveň gurmánsky zážitok, tento losos v pikantnej karamelovej kruste je ideálnou voľbou. Jemné rybie mäso v kombinácii s korenistou chuťou a chrumkavým povrchom vytvára dokonalú harmóniu. Skvele chutí s voňavou ryžou guľatou Mánya, sladkým hráškom a plátkom citróna, ktorý dodá sviežosť.
Suroviny
- 4 čerstvé lososové filety
- 3 lyžice kvalitného olivového oleja
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 čajová lyžička drveného chilli
- Štipka mletej rímskej rasce
- Soľ podľa chuti
- Čerstvo namleté čierne korenie
- Citrón na dochutenie a ozdobu
Postup prípravy
1. Krok
Lososa opláchneme pod studenou vodou a papierovou utierkou jemne osušíme, aby sa korenie lepšie uchytilo.
2. Krok
Každý kúsok potrieme olivovým olejom, aby zostal šťavnatý a krásne sa opekal.
3. Krok
V menšej miske premiešame trstinový cukor s chilli, rímskou rascou, soľou a čiernym korením. Filety dôkladne obalíme v tejto zmesi, aby mali rovnomernú vrstvu korenia.
4. Krok
Na panvici rozohrejeme zvyšný olej a lososa prudko opečieme z každej strany. Vďaka cukru sa vytvorí lahodná karamelizovaná vrstva, ktorá dodá rybe intenzívnu chuť aj príjemnú chrumkavosť.
5. Krok
Podávame horúce, ozdobené plátkom citróna, ktorý krásne zvýrazní arómu. Ako prílohu odporúčame nadýchanú ryžu guľatu Mánya a jemne sladký hrášok, ktorý skvele vyváži pikantnosť pokrmu.
Tento jednoduchý recept zvládne každý a zaručene si ho obľúbite. Prajeme dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13 videní