- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Pina Colada koláč s kokosovým snehom a ananásom
Pina Colada koláč s kokosovým snehom a ananásom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóta :
- 4 vajcia
- 120 g hladkej múky
- 60 ml oleja
- 140 g cukru
- štipka soli
- Krém:
- 4 žĺtky
- 650 ml mlieka
- 80 g Zlatého klasu
- 2 vanilkové cukre
- 150 g cukru
- 250 g masla
- štipka soli
- 1 ananásový kompót
- Kokosový sneh :
- 4 bielka
- 100 g strúhaného kokosu
- 200 g cukru
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Plech :23 x 35 Rúru predhrejeme na 160°C Oddeľte bielka od žĺtkov. Penu z bielkov vymiešame spolu so soľou a postupne pridávame cukor, šľaháme kým nám nevznikne sneh.. Žĺtky vyšľaháme s olejom ako pri majonéze, potom pridáme k bielkom a premiešame. Pridajte preosiatu múku a jemne premiešajte zdola nahor. Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme zmes, zarovnáme a potom pečieme 25 minút alebo kým nevytiahnete z cesta čistú špajdlu. Piškótu jemne oddeľte nožom od stien plechu potom vyberte a nechajte vychladnúť.
2. Krok
Kokosový sneh: Rúru predhrejeme na 185°C Bielky vymiešame s trochou soli. Postupne pridávajte cukor a miešajte, kým nezískate pevný, lesklý sneh (asi 7-8 minút) Pridajte kokos a jemne premiešajte, len 20-30 sekúnd, kým sa kokos neprepojí so snehom. Plech vystelieme papierom na pečenie. Papier vymastíme veľmi málo mäkkým maslom (. Nalejte kokosovú zmes a zarovnajte. Plech vložte na rošt 2 a pečte, kým povrch jemne nezhnedne a nebude na povrchu chrumkavý – 25 minút. vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
3. Krok
Pripravíme si krém. Mlieko (500 ml) spolu s cukrom a soľou dáme do hrnca s dvojitým dnom a postavíme na oheň. Samostatne vymiešajte vaječné žĺtky s vanilkou, škrobom a zvyšným mliekom, ktoré pridávajte po troškách. Keď sa mlieko v hrnci varí, za stáleho miešania pridajte žĺtkovú zmes. Krém varte za stáleho miešania, aby neprihorel, kým nezhustne. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Vymiešajte maslo izbovej teploty do peny . Postupne po lyžičkách pridávajte vanilkový krém a miešajte, kým sa všetko nespojí. Do zmesi som pridala ešte 2 lyžice práškového cukru.
4. Krok
Ananás scedíme z plechovky a nakrájame na kocky. Žltú piškótu dajte na podnos . Pokvapkajte ju s ananásovou šťavou z kompótu.. Rozotrite polovicu krému a potom poukladajte kocky ananásu. Zľahka na ne zatlačíme a natrieme zvyšným krémom. Opatrne položte kokosový plát na vrch, pričom ho dlaňami veľmi jemne zatlačte. Podnos dajte do chladničky na 6 hodín alebo cez noc. Porciujete tenkým, dobre nabrúseným dlhým nožom, ktorý po každom reze opláchnete pod vodou..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2170 videní