Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pina Colada koláč s kokosovým snehom a ananásom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pina colada kolac s kokosovymsnehom a ananasom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 4 vajcia
  • 120 g hladkej múky
  • 60 ml oleja
  • 140 g cukru
  • štipka soli
  • Krém:
  • 4 žĺtky
  • 650 ml mlieka
  • 80 g Zlatého klasu
  • 2 vanilkové cukre
  • 150 g cukru
  • 250 g masla
  • štipka soli
  • 1 ananásový kompót
  • Kokosový sneh :
  • 4 bielka
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 200 g cukru
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech :23 x 35 Rúru predhrejeme na 160°C Oddeľte bielka od žĺtkov. Penu z bielkov vymiešame spolu so soľou a postupne pridávame cukor, šľaháme kým nám nevznikne sneh.. Žĺtky vyšľaháme s olejom ako pri majonéze, potom pridáme k bielkom a premiešame. Pridajte preosiatu múku a jemne premiešajte zdola nahor. Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme zmes, zarovnáme a potom pečieme 25 minút alebo kým nevytiahnete z cesta čistú špajdlu. Piškótu jemne oddeľte nožom od stien plechu potom vyberte a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Kokosový sneh: Rúru predhrejeme na 185°C Bielky vymiešame s trochou soli. Postupne pridávajte cukor a miešajte, kým nezískate pevný, lesklý sneh (asi 7-8 minút) Pridajte kokos a jemne premiešajte, len 20-30 sekúnd, kým sa kokos neprepojí so snehom. Plech vystelieme papierom na pečenie. Papier vymastíme veľmi málo mäkkým maslom (. Nalejte kokosovú zmes a zarovnajte. Plech vložte na rošt 2 a pečte, kým povrch jemne nezhnedne a nebude na povrchu chrumkavý – 25 minút. vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

3. Krok

Pripravíme si krém. Mlieko (500 ml) spolu s cukrom a soľou dáme do hrnca s dvojitým dnom a postavíme na oheň. Samostatne vymiešajte vaječné žĺtky s vanilkou, škrobom a zvyšným mliekom, ktoré pridávajte po troškách. Keď sa mlieko v hrnci varí, za stáleho miešania pridajte žĺtkovú zmes. Krém varte za stáleho miešania, aby neprihorel, kým nezhustne. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Vymiešajte maslo izbovej teploty do peny . Postupne po lyžičkách pridávajte vanilkový krém a miešajte, kým sa všetko nespojí. Do zmesi som pridala ešte 2 lyžice práškového cukru.

4. Krok

Ananás scedíme z plechovky a nakrájame na kocky. Žltú piškótu dajte na podnos . Pokvapkajte ju s ananásovou šťavou z kompótu.. Rozotrite polovicu krému a potom poukladajte kocky ananásu. Zľahka na ne zatlačíme a natrieme zvyšným krémom. Opatrne položte kokosový plát na vrch, pričom ho dlaňami veľmi jemne zatlačte. Podnos dajte do chladničky na 6 hodín alebo cez noc. Porciujete tenkým, dobre nabrúseným dlhým nožom, ktorý po každom reze opláchnete pod vodou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.7 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2170 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.