Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pirohy s kyslou kapustou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pirohy s kyslou kapustou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 390 g polohrubej múky
  • 240 ml vody
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1 lyžica oleja
  • Plnka:
  • 3 cibule
  • 500 g kyslej kapusty
  • olej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľu ošúpeme a opláchneme studenou vodou. Nakrájajte na kocky. Nalejte rastlinný olej do panvice.. Dobre prehrejeme a pridáme nakrájanú cibuľu. Cibuľu osmažíme dozlatista.

2. Krok

Kyslú kapustu dobre vytlačte z prebytočnej šťavy , a pridáme ju k cibuli. Pošlite to na cibuľu v panvici. Pridajte 2-3 štipky cukru. Miešajte. Dusíme na miernom ohni prikryté asi 25-30 minút. Občas premiešame. Hotovú plnku preložíme do misky a necháme vychladnúť.

3. Krok

Kým plnka chladne, môžete miesiť cesto. Pripravte si ingrediencie. Vezmite múku preosejte ju, aby sa okysličila. Vajcia a voda by mali mať izbovú teplotu.

4. Krok

Rozšľahajte vajíčko do vhodnej nádoby, pridajte vodu, 1 lyžicu rastlinného oleja. Vymiešame vidličkou do hladka a nalejeme do múky.

5. Krok

Vymiesime tuhé, nelepivé cesto. Keďže múka je vždy iná, môžete minúť viac alebo menej, ako je uvedené v recepte, pozrite sa na konzistenciu cesta. Prikryte utierkou a nechajte 40 minút odpočívať..

6. Krok

Pirohy môžete formovať obvyklým spôsobom pre mnohých. Cesto vyvaľkáme na kruh, formičkou vykrajujeme kruhy. Alebo môžete časť cesta vyvaľkať na 1-1,5 cm hrubý šúlok . Nakrájajte ho na kolieska rovnakej veľkosti, hrubé asi 6 cm.

7. Krok

Potom každý kúsok cesta vyvaľkajte v múke na kruhy s hrúbkou 1-1,5 mm. Čím redšie cesto, tým budú pirohy chutnejšie. Do stredu každého kruhu položte asi 1 čajovú lyžičku plnky preložíme cez polovicu a prilepíme okraje... Snažte sa, aby sa na okraje cesta nedostala kapusta alebo tuk, inak sa cesto zle zlepí a pirohy sa pri varení rozpadnú.

8. Krok

Spodok hrnca vymastíme rastlinným olejom, aby sa pirohy pri varení neprilepili na dno. Nalejte vodu (asi 3 litre) a rozvarte ju. Keď voda vrie, pridajte soľ (0,5 lyžice). dáme do hrnca asi 15 ks pirohov ..A čakáme kým sa voda opäť rozvarí.. Keď sa voda varí, pirohy vyplávajú na povrch znížime teplotu a varíme asi 4-6 minút.

9. Krok

Pomocou dierovanej lyžice vylovíme hotové pirohy do sitka ..Potom preložíme do misy, pridáme maslo alebo opraženú cibuľu. Podávajte horúce s kyslou smotanou alebo cesnakovou omáčkou. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3064 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.