Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pirohy s kyslou kapustou a so zemiakmi

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Pirohy s kyslou kapustou a so zemiakmi.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 40
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 200 ml vody
  • štipka cukru
  • 1 lyžička soli
  • 440 g hrubej múky
  • Plnka:
  • 1 cibuľa
  • 300 g kyslej kapusty
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžica cukru
  • 5 zemiakov uvarených v šupe
  • soľ podľa chuti
  • na podávanie:
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 200 g kyslej smotany
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte plnku. Cibuľu olúpte a nakrájajte na kocky. Kyslú kapustu dajte do sitka a sceďte, trochu ju vytlačte a nechajte odtekať. Aby sa kapusta z hotových knedlí neťahala, nakrájajte ju nožom na menšie kúsky. Ak je kapusta príliš kyslá, môžete ju opláchnuť pod vodou.

2. Krok

Na panvicu nalejte rastlinný olej a osmažte nakrájanú cibuľu s nakrájanou kyslou kapustou, Pridajte trochu cukru a poduste 10 - 15 minút.

3. Krok

Zemiaky uvarené v šupe ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme ich k podusenej kapuste a dobre premiešame. takto necháme plnku vychladnúť.

4. Krok

Pripravíme si cesto na pirohy.. Nalejte vodu do misky na miesenie cesta, zašľahajte kuracie vajce, pridajte cukor a soľ. Všetky suroviny poriadne premiešame.

5. Krok

Do zmesi preosejeme múku a premiešame.. Začnite miesiť cesto. Keď sa dá z cesta sformovať guľa, preložte ho na pomúčenú pracovnú dosku a hneťte rukami 8 - 10 minút. Cesto by malo byť elastické a mäkké a nemalo by sa lepiť na ruky. Vymiesené cesto vložte do igelitového vrecka a nechajte ho 20 minút odpočívať. Tento postup umožní, aby bolo cesto ešte jemnejšie a pružnejšie.

6. Krok

Po 20 minútach odoberieme 1/3 cesta, položíme ho na mierne pomúčenú pracovnú dosku ,vyvaľkáme ho a vykrajujeme kruhy. Do stredu kruhov dáme vychladnutú zemiakovo kapustovú plnku a vytvarujeme pirohy, ktoré spojíme po okrajoch.

7. Krok

Potrebné množstvo knedlí sa dá okamžite povariť. Nalejte vodu do hrnca, priveďte ju do varu, osoľte a do vriacej vody pridajte pirohy. Po tom, čo vyplávajú na povrch, povaríme ich ďalšie 3 minúty.

8. Krok

Pripravené pirohy vyberte dierkovanou lyžicou na tanier a podľa potreby posypte osmaženou cibuľkou, podávajte s kyslou smotanou . Zvyšné pirohy môžete aj zamraziť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1255 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.