- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pirohy
- Pirohy s kyslou kapustou a so zemiakmi
Pirohy s kyslou kapustou a so zemiakmi
- Kusov: 40
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Cesto:
- 200 ml vody
- štipka cukru
- 1 lyžička soli
- 440 g hrubej múky
- Plnka:
- 1 cibuľa
- 300 g kyslej kapusty
- 3 lyžice oleja
- 1 lyžica cukru
- 5 zemiakov uvarených v šupe
- soľ podľa chuti
- na podávanie:
- 1 cibuľa
- olej
- 200 g kyslej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravte plnku. Cibuľu olúpte a nakrájajte na kocky. Kyslú kapustu dajte do sitka a sceďte, trochu ju vytlačte a nechajte odtekať. Aby sa kapusta z hotových knedlí neťahala, nakrájajte ju nožom na menšie kúsky. Ak je kapusta príliš kyslá, môžete ju opláchnuť pod vodou.
2. Krok
Na panvicu nalejte rastlinný olej a osmažte nakrájanú cibuľu s nakrájanou kyslou kapustou, Pridajte trochu cukru a poduste 10 - 15 minút.
3. Krok
Zemiaky uvarené v šupe ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme ich k podusenej kapuste a dobre premiešame. takto necháme plnku vychladnúť.
4. Krok
Pripravíme si cesto na pirohy.. Nalejte vodu do misky na miesenie cesta, zašľahajte kuracie vajce, pridajte cukor a soľ. Všetky suroviny poriadne premiešame.
5. Krok
Do zmesi preosejeme múku a premiešame.. Začnite miesiť cesto. Keď sa dá z cesta sformovať guľa, preložte ho na pomúčenú pracovnú dosku a hneťte rukami 8 - 10 minút. Cesto by malo byť elastické a mäkké a nemalo by sa lepiť na ruky. Vymiesené cesto vložte do igelitového vrecka a nechajte ho 20 minút odpočívať. Tento postup umožní, aby bolo cesto ešte jemnejšie a pružnejšie.
6. Krok
Po 20 minútach odoberieme 1/3 cesta, položíme ho na mierne pomúčenú pracovnú dosku ,vyvaľkáme ho a vykrajujeme kruhy. Do stredu kruhov dáme vychladnutú zemiakovo kapustovú plnku a vytvarujeme pirohy, ktoré spojíme po okrajoch.
7. Krok
Potrebné množstvo knedlí sa dá okamžite povariť. Nalejte vodu do hrnca, priveďte ju do varu, osoľte a do vriacej vody pridajte pirohy. Po tom, čo vyplávajú na povrch, povaríme ich ďalšie 3 minúty.
8. Krok
Pripravené pirohy vyberte dierkovanou lyžicou na tanier a podľa potreby posypte osmaženou cibuľkou, podávajte s kyslou smotanou . Zvyšné pirohy môžete aj zamraziť..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1255 videní