- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- korpus
- Piškóta na tortu Snickers
Piškóta na tortu Snickers
- Kusov: 4
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:20 hod
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 250 g polohrubej múky
- 300 g cukru
- 250 ml mlieka
- 3 vajcia
- 60 g masla
- 60 g kakaa
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky vanilkovej arómy
- 60 ml oleja
Postup prípravy
1. Krok
Zapnite rúru a predhrejte na 180°C. Do širokej misy preosejeme pšeničnú múku, kakao, sódu a prášok do pečiva, osolíme, pridáme všetok cukor. Všetko premiešajte lyžičkou. Mimochodom, túto piškótu som piekla s práškom do pečiva aj bez, teda len so sódou. Výsledok bol rovnako dobrý, len s tým rozdielom, že piškóta len so sódou mala jemnejšiu pórovitú štruktúru, ale aj pri pečení dobre narástla a mala rovnako skvelú chuť.
2. Krok
V inej miske zmiešajte zmäknuté maslo a rastlinný olej. Začnite šľahať mixérom, kým sa všetko úplne nespojí.
3. Krok
Ďalej pridáme vajíčka po jednom, pričom po každom vyšľaháme. Pridajte vanilku s posledným vajíčkom. Teraz pridajte mlieko a znova šľahajte, kým sa všetko nespojí.
4. Krok
Teraz pridajte suchú zmes do tekutej zmesi, po častiach, v 2-3 krokoch, a šľahajte mixérom. Nakoniec do hotového cesta pridáme ocot. Dôkladne premiešame.
5. Krok
Piškótu na tortu Snickers upečieme vo vyhriatej rúre. Formu zabaľte pergamenom tak, aby cesto neutieklo zospodu; boky formy je možné vymastiť maslom, ale nemusíte ju mazať. Mimochodom, radšej nemastím, keďže sa tak keksík prichytí do strán a lepšie rastie smerom nahor. Polovicu cesta nalejeme do formy a vložíme do rúry. Pečieme asi 30-40 minút.
6. Krok
Hotovosť piškóty skontrolujeme drevenou špajdľou: v strede ju prepichneme a ak tyčinka vyjde suchá, piškóta je hotová a ak je trochu vlhká, vrátime piškótu do rúry a dopečieme. , hlavné je neprepiecť! Počas pečenia piškóta narastie do kopčeka, ale to je v poriadku, ten sa potom môže odrezať a jednoducho zjesť))
7. Krok
Hotovú piškótu necháme trochu vychladnúť, aby sa dala vybrať z formy, preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť, formu umyjeme, opäť zabalíme do pergamenu a upečieme v nej druhú časť cesta . Upečenú a vychladnutú piškótu hneď nekrájame, len ju zabalíme do potravinovej fólie a dáme na noc do chladničky. Mimochodom, piškóta môže zostať v chladničke až 5 dní. Ak ju chcete skladovať dlhšie, potom ju budete musieť dať do mrazničky.
8. Krok
Keď začneme skladať tortu Snickers , vyberte piškótu z chladničky, odstráňte fóliu a každú piškótu nakrájajte na 2 vrstvy torty. Celkovo by sme mali mať 4 piškóty.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
16 videní