Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Piškóta na tortu Snickers

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Piskota na tortu snickers.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:20 hod
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g polohrubej múky
  • 300 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 60 g masla
  • 60 g kakaa
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky vanilkovej arómy
  • 60 ml oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zapnite rúru a predhrejte na 180°C. Do širokej misy preosejeme pšeničnú múku, kakao, sódu a prášok do pečiva, osolíme, pridáme všetok cukor. Všetko premiešajte lyžičkou. Mimochodom, túto piškótu som piekla s práškom do pečiva aj bez, teda len so sódou. Výsledok bol rovnako dobrý, len s tým rozdielom, že piškóta len so sódou mala jemnejšiu pórovitú štruktúru, ale aj pri pečení dobre narástla a mala rovnako skvelú chuť.

2. Krok

V inej miske zmiešajte zmäknuté maslo a rastlinný olej. Začnite šľahať mixérom, kým sa všetko úplne nespojí.

3. Krok

Ďalej pridáme vajíčka po jednom, pričom po každom vyšľaháme. Pridajte vanilku s posledným vajíčkom. Teraz pridajte mlieko a znova šľahajte, kým sa všetko nespojí.

4. Krok

Teraz pridajte suchú zmes do tekutej zmesi, po častiach, v 2-3 krokoch, a šľahajte mixérom. Nakoniec do hotového cesta pridáme ocot. Dôkladne premiešame.

5. Krok

Piškótu na tortu Snickers upečieme vo vyhriatej rúre. Formu zabaľte pergamenom tak, aby cesto neutieklo zospodu; boky formy je možné vymastiť maslom, ale nemusíte ju mazať. Mimochodom, radšej nemastím, keďže sa tak keksík prichytí do strán a lepšie rastie smerom nahor. Polovicu cesta nalejeme do formy a vložíme do rúry. Pečieme asi 30-40 minút.

6. Krok

Hotovosť piškóty skontrolujeme drevenou špajdľou: v strede ju prepichneme a ak tyčinka vyjde suchá, piškóta je hotová a ak je trochu vlhká, vrátime piškótu do rúry a dopečieme. , hlavné je neprepiecť! Počas pečenia piškóta narastie do kopčeka, ale to je v poriadku, ten sa potom môže odrezať a jednoducho zjesť))

7. Krok

Hotovú piškótu necháme trochu vychladnúť, aby sa dala vybrať z formy, preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť, formu umyjeme, opäť zabalíme do pergamenu a upečieme v nej druhú časť cesta . Upečenú a vychladnutú piškótu hneď nekrájame, len ju zabalíme do potravinovej fólie a dáme na noc do chladničky. Mimochodom, piškóta môže zostať v chladničke až 5 dní. Ak ju chcete skladovať dlhšie, potom ju budete musieť dať do mrazničky.

8. Krok

Keď začneme skladať tortu Snickers , vyberte piškótu z chladničky, odstráňte fóliu a každú piškótu nakrájajte na 2 vrstvy torty. Celkovo by sme mali mať 4 piškóty.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

85 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.