- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Piškóta s rebarborou
Piškóta s rebarborou
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- na formu s priemerom 26
- 6 vajec
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 2,5 lyžice kukuričného škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 6 lyžíc cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 2 veľké stonky rebarbory
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte bielka od žĺtkov. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na 1cm kúsky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Po lyžiciach pridávame cukor a vanilkový cukor a stále šľaháme. Potom pridávajte po jednom žĺtka, pokračujte v šľahaní, ale trochu znížte rýchlosť Múku pridávame po etapách tak, že ju preosejeme cez sitko a už vareškou zmiešame s rozšľahanými vajíčkami. Cesto vylejeme do tortovej formy. Spodok som vystlala papierom na pečenie, boky som potrela maslom a vysypala strúhankou. Nakrájanú rebarboru položte na cesto a jemne ju zatlačte. Pečieme pri teplote 180°C asi 40-45 minút
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
244 videní