Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Piškótkový krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Piskotkovy kremes.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 2 lyžice medu
  • 200 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 vajcia
  • 400 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 - 2 lyžice mlieka
  • Krém:
  • 3 vanilkové pudingy
  • 7,5 dcl mlieka
  • 300 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • ďalej potrebujeme:
  • 18 ks dlhých piškót
  • 1,5 dcl silnej uvarenej kávy
  • 1 lyžica rumu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Med s cukrom a kakaom roztopíme na panvici s vriacou vodou a pridáme dve vajcia. Do sódy bikarbóny vmiešame múku. Pridajte medovú zmes a premiešajte. Ak je cesto príliš tuhé, môžeme ho rozriediť trochou mlieka.

2. Krok

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a každú vyvaľkáme na plát s rozmermi 25 × 35 cm. Každý z nich dáme na plech pokrytý papierom na pečenie (pomocou valčeka) a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C niekoľko minút. Presuňte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

3. Krok

Z troch pudingových práškov a mlieka uvaríme hustý krém. Prikryjeme priehľadnou fóliou a necháme vychladnúť. Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, potom zmiešame s vychladnutým pudingom.

4. Krok

Jeden z plátov studeného cesta položte na podnos. Navrch natrieme polovicu vanilkového krému. Kávu zmiešame s rumom. Piškóty jednu po druhej namáčajte a v rade ukladajte na krém. Navrch natrieme zvyšný krém a naň opatrne položíme druhý plát cesta. Jemne zatlačíme a dáme aspoň na noc do chladničky, aby medové pláty zmäkli. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podľa želania nakrájame na štvorce alebo podlhovasté plátky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.