- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Piškótkový krémeš
Piškótkový krémeš

- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Cesto :
- 2 lyžice medu
- 200 g kryštálového cukru
- 2 lyžice kakaa
- 2 vajcia
- 400 g hladkej múky
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 - 2 lyžice mlieka
- Krém:
- 3 vanilkové pudingy
- 7,5 dcl mlieka
- 300 g masla
- 250 g práškového cukru
- ďalej potrebujeme:
- 18 ks dlhých piškót
- 1,5 dcl silnej uvarenej kávy
- 1 lyžica rumu
Postup prípravy
1. Krok
Med s cukrom a kakaom roztopíme na panvici s vriacou vodou a pridáme dve vajcia. Do sódy bikarbóny vmiešame múku. Pridajte medovú zmes a premiešajte. Ak je cesto príliš tuhé, môžeme ho rozriediť trochou mlieka.
2. Krok
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a každú vyvaľkáme na plát s rozmermi 25 × 35 cm. Každý z nich dáme na plech pokrytý papierom na pečenie (pomocou valčeka) a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C niekoľko minút. Presuňte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
3. Krok
Z troch pudingových práškov a mlieka uvaríme hustý krém. Prikryjeme priehľadnou fóliou a necháme vychladnúť. Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, potom zmiešame s vychladnutým pudingom.
4. Krok
Jeden z plátov studeného cesta položte na podnos. Navrch natrieme polovicu vanilkového krému. Kávu zmiešame s rumom. Piškóty jednu po druhej namáčajte a v rade ukladajte na krém. Navrch natrieme zvyšný krém a naň opatrne položíme druhý plát cesta. Jemne zatlačíme a dáme aspoň na noc do chladničky, aby medové pláty zmäkli. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a podľa želania nakrájame na štvorce alebo podlhovasté plátky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní