- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Piškótová kakaová roláda
Piškótová kakaová roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 3 žĺtky
- 4 lyžice krupicového cukru
- 2 lyžice kakaa
- 5 lyžíc polohrubej múky
- na špičku noža kypriaci prášok
- 3 bielky
- práškový cukor
- jahody
- Jahodová šľahačka :
- 1 smotana na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 stužovač
- 1 hrnček nakrájaných jahôd
Postup prípravy
1. Krok
Žĺtky vymiešame s časťou cukru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne pridávame zvyšný cukor ..Obe hmoty spojíme a primiešame preosiate kakao s múkou a s práškom do pečiva.
2. Krok
Papier na pečenie potrieme tukom a zaprášime trochou múky. Dáme naň cesto a pečieme vo vyhriatej rúre . 170°C 15 - 20 minút. Hotovú piškótu vyklopíme na utierku posypanú s práškovým cukrom, stiahneme papier na pečenie , a roládu zvinieme a zabalíme do utierky.
3. Krok
Zatiaľ si pripravíme jahodovú šľahačku : Vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a premiešame s cukrom a s časťou roztlačených jahôd.
4. Krok
Po vychladnutí roládu rozvinieme , a potrieme časťou šľahačky , na ktorú poukladáme nakrájané jahody , opäť zvinieme roládu ozdobíme zvyšnou šľahačkou a jahodami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
779 videní