Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Piškótová omeleta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Omeleta.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
840_making_foam_omelette_part_2.jpg
reklama:

Suroviny

  • 8 vajec
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 4 lyžice hrubej múky
  • maslo na vymazanie formy
  • 1 smotana na šľahanie + 1 vanilkový cukor
  • 1/2 hrnčeka brusníc alebo hrozienok alebo strúhanej citrónovej kôry
  • Múka na vysypanie formy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z vajec oddelíme bielky a vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame žĺtky, cukor a múku.Takto vzniknutú hmotu rozdelíme na 4 časti.

2. Krok

Každú časť dáme zvlášť do formy ktorú si vymažeme maslom a vsypeme múkou.

3. Krok

Vrch posypeme brusnicami alebo hrozienkami a dáme do vyhriatej rúry na 180°C..pečieme 10 - 12 minút.

4. Krok

Upečenú omeletu vyklopíme na tanier, pocukrujeme a dozdobíme šľahačkou a čerstvým ovocím..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

784 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.