- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Piškótová roláda Hurricane
Piškótová roláda Hurricane
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 140 ml mlieka
- 7 g kakaa
- 80 ml oleja
- 80 g hladkej múky
- 15 g sušeného mlieka
- 6 vajec
- 110 g práškového cukru
- 0,5 balíka vanilkového cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Zalejeme kakao s 30 ml mlieka. Vymiešajte dohladka.
2. Krok
Vezmite druhú misku a pridajte nasledujúce suché prísady: múku, sušené mlieko, vanilkový cukor a soľ. Premiešajte.
3. Krok
Vezmite si ďalšiu misku, ktorá je tepelne odolná. Nalejte do nej zvyšné mlieko a všetok rastlinný olej.
4. Krok
Na oheň položte hrniec s vodou. Kastról by mal byť dostatočne veľký, aby naň bolo možné položiť misku s mliekom. V ňom by malo byť toľko vody, aby sa nedostalo až na dno misy. Priveďte vodu do varu. Na vrch položte misku s mliekom. . Misku držte vo vodnom kúpeli 50 sekúnd.
5. Krok
Vyberte misku z vodného kúpeľa a ihneď do nej preosejte zmes suchej múky. Stierkou miešajte až do hustého, homogénneho cesta.
6. Krok
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky.
7. Krok
Do múkovej zmesi pridávame po jednom žĺtky, po každom žĺtku premiešame.
8. Krok
odoberte polovicu výslednej hmoty. Do jednej časti pridajte mlieko s kakaom. Premiešajte.
9. Krok
Bielky vyšľaháme šľahačom, po častiach pridáme cukor a citrónovú šťavu. Namiesto citrónovej šťavy môžete použiť štipku kyseliny citrónovej. Bielká šľaháme , kým sa netvoria pevné vrcholky - veľmi hustý stav, keď šľahač zanecháva zrejmé stopy na povrchu . Šľaháme dlho.
10. Krok
Polovicu bielkovej hmoty dáme do kakaového cesta, ale nemiešajte ich.
11. Krok
Zvyšok bielkovej zmesi po častiach pridajte do svetlého cesta, ktoré po každej várke jemne premiešajte stierkou.
12. Krok
Pripravte si plech. Najvhodnejší je štvorcový tvar s veľkosťou 30 * 30 cm alebo obdĺžnikový tvar blízky týmto rozmerom. Plech vyložíme papierom na pečenie Nalejte svetlé cesto do formy. Stierkou ho vyrovnajte.
13. Krok
Až teraz premiešame bielká v tmavom ceste. Tmavé cesto preložíme do cukrárskeho vrecka bez trysky a nastriekame ho na svetlé cesto.. Jemne stierkou rozotrieme.
14. Krok
Teraz najdôležitejšia vec - urobíme vzor typický pre roládu hurikán. Pomocou rukoväte noža alebo lyžice začnite od rohu po samý okraj kresliť pruhy z jednej strany na druhú. Rukoväť pritlačte úplne , dotýkajte sa dna plechu. Po vytvorení pruhov v horizontálnom smere urobte to isté vo vertikálnom smere.
15. Krok
Piškótu pečieme v rúre predhriatej na 170 ° C 10 minút. Potom znížte teplotu 150 ° C a pečte ďalších 25 minút. Hotový piškótu vyberte z rúry a mierne ochlaďte.
16. Krok
Preklopte ju na čistý papier na pečenie tmavou stranou nadol, a odstráňte papier na ktorom sa roláda piekla.
17. Krok
Ako rolovať roládu tak, aby sa nezlomila? Veľmi jednoduché! Piškótu rolujeme aj s papierom a mierne teplú. Rolku nechajte v takomto stave, kým úplne nevychladne.
18. Krok
Potom ju rozviňte a natrite krémom. Krém môže byť akýkoľvek - šľahačka, tvarohový, z mascarpone , kondenzované mlieko s maslom, aj džem alebo lekvár postačia.
19. Krok
Roládu opäť zrolujeme aj s krémom . Zabaľte ju pevne do papiera a vložte na niekoľko hodín do chladničky.
20. Krok
Okraje role odrežte, aby ste odhalili vzor. Vrch ozdobte podľa vašich predstáv.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1454 videní