Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Piškótová roláda Hurricane

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Huricane.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 140 ml mlieka
  • 7 g kakaa
  • 80 ml oleja
  • 80 g hladkej múky
  • 15 g sušeného mlieka
  • 6 vajec
  • 110 g práškového cukru
  • 0,5 balíka vanilkového cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zalejeme kakao s 30 ml mlieka. Vymiešajte dohladka.

2. Krok

Vezmite druhú misku a pridajte nasledujúce suché prísady: múku, sušené mlieko, vanilkový cukor a soľ. Premiešajte.

3. Krok

Vezmite si ďalšiu misku, ktorá je tepelne odolná. Nalejte do nej zvyšné mlieko a všetok rastlinný olej.

4. Krok

Na oheň položte hrniec s vodou. Kastról by mal byť dostatočne veľký, aby naň bolo možné položiť misku s mliekom. V ňom by malo byť toľko vody, aby sa nedostalo až na dno misy. Priveďte vodu do varu. Na vrch položte misku s mliekom. . Misku držte vo vodnom kúpeli 50 sekúnd.

5. Krok

Vyberte misku z vodného kúpeľa a ihneď do nej preosejte zmes suchej múky. Stierkou miešajte až do hustého, homogénneho cesta.

6. Krok

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky.

7. Krok

Do múkovej zmesi pridávame po jednom žĺtky, po každom žĺtku premiešame.

8. Krok

odoberte polovicu výslednej hmoty. Do jednej časti pridajte mlieko s kakaom. Premiešajte.

9. Krok

Bielky vyšľaháme šľahačom, po častiach pridáme cukor a citrónovú šťavu. Namiesto citrónovej šťavy môžete použiť štipku kyseliny citrónovej. Bielká šľaháme , kým sa netvoria pevné vrcholky - veľmi hustý stav, keď šľahač zanecháva zrejmé stopy na povrchu . Šľaháme dlho.

10. Krok

Polovicu bielkovej hmoty dáme do kakaového cesta, ale nemiešajte ich.

11. Krok

Zvyšok bielkovej zmesi po častiach pridajte do svetlého cesta, ktoré po každej várke jemne premiešajte stierkou.

12. Krok

Pripravte si plech. Najvhodnejší je štvorcový tvar s veľkosťou 30 * 30 cm alebo obdĺžnikový tvar blízky týmto rozmerom. Plech vyložíme papierom na pečenie Nalejte svetlé cesto do formy. Stierkou ho vyrovnajte.

13. Krok

Až teraz premiešame bielká v tmavom ceste. Tmavé cesto preložíme do cukrárskeho vrecka bez trysky a nastriekame ho na svetlé cesto.. Jemne stierkou rozotrieme.

14. Krok

Teraz najdôležitejšia vec - urobíme vzor typický pre roládu hurikán. Pomocou rukoväte noža alebo lyžice začnite od rohu po samý okraj kresliť pruhy z jednej strany na druhú. Rukoväť pritlačte úplne , dotýkajte sa dna plechu. Po vytvorení pruhov v horizontálnom smere urobte to isté vo vertikálnom smere.

15. Krok

Piškótu pečieme v rúre predhriatej na 170 ° C 10 minút. Potom znížte teplotu 150 ° C a pečte ďalších 25 minút. Hotový piškótu vyberte z rúry a mierne ochlaďte.

16. Krok

Preklopte ju na čistý papier na pečenie tmavou stranou nadol, a odstráňte papier na ktorom sa roláda piekla.

17. Krok

Ako rolovať roládu tak, aby sa nezlomila? Veľmi jednoduché! Piškótu rolujeme aj s papierom a mierne teplú. Rolku nechajte v takomto stave, kým úplne nevychladne.

18. Krok

Potom ju rozviňte a natrite krémom. Krém môže byť akýkoľvek - šľahačka, tvarohový, z mascarpone , kondenzované mlieko s maslom, aj džem alebo lekvár postačia.

19. Krok

Roládu opäť zrolujeme aj s krémom . Zabaľte ju pevne do papiera a vložte na niekoľko hodín do chladničky.

20. Krok

Okraje role odrežte, aby ste odhalili vzor. Vrch ozdobte podľa vašich predstáv.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1454 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.