- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Piškótová roláda s čokoládovým krémom
Piškótová roláda s čokoládovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 200 ml mlieka
- 210 g masla
- 120 g polohrubej múky
- 40 g zemiakového škrobu
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 290 g práškového cukru
- štipka soli
- 3 vajcia
- 3 žĺtka
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice koňaku alebo rumu
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
30 g masla zohrejte v 70 ml mlieka. Vajcia a žĺtky vyšľahajte v 160 g cukru do peny.. v miske si zmiešajte preosiatu múku s 20 g škrobu, prášok do pečiva soľ a vanilkový cukor, a potom pripojte k žĺtkovej zmesi premiešaním zhora nadol. Pár lyžíc cesta rozmiešajte v teplom mlieku, a pridajte do cesta.
2. Krok
Predhrejte rúru na 190 ° C. Plech si vyložte s papierom na pečenie. Rovnomerne rozložte cesto na plech a pečte 10 až 15 minút v závislosti od rúry. Najdôležitejšie je nevysušiť cesto, inak sa zlomí a rozpadne, keď sa zvinie do rolády! Hotový plát oddelíme od papiera a zvinieme do rolády a necháme úplne vychladnúť.
3. Krok
130 g cukru a 90 ml mlieka dáme zovrieť. 20 g škrobu zriedime so 40 ml mlieka a nalejeme tenký pramienkom do vriaceho mlieka, varíme za stáleho miešania až do zhustnutia.Potom necháme vychladnúť. Vymiešajte 180 gramov masla izbovej teploty do peny potom pridajte ochladený puding.Vyšľahajte hladký krém. Potom prišľahajte kakao a koňak..
4. Krok
Vychladnutú piškótu natrieme väčiou časťou krému..necháme si trochu na potretie rolády.Roládu zvoinieme a opäť zabalíme do papiera na pečenie a vložíme na pár hodín do chladničky..Potom potrieme zvyšným krémom a dozdobíme podľa fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4275 videní