Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Piškótová roláda s jahodovou šľahačkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Roláda
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 2:25 hod
  • Hotové Za: 0min

http://eatsmarter.de/rezepte/biskuitrolle-erdbeersahne

reklama:

Suroviny

  • 1 limetka
  • 3 vajcia
  • 110 g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 4 lyžice polohrubej múky (80 g)
  • štipka prášku do pečiva
  • 5 lístkov želatíny
  • 500 g jahôd
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

limetku si umyjeme nastrúhame kôru a potom vyžmýkame šťavu..Vajcia a 2 lyžice horúcej vody,70 g cukru a štipku soli.S ručným šľahačom miešame 3 minúty do peny.

2. Krok

Múku s práškom do pečiva premiešame a primiešame k vaječnej zmesi.

3. Krok

PLech si vyložíme papierom na pečenie a nanesieme cesto ktoré si špachtľou zarovnáme.

4. Krok

Pečieme v strede rúry ktorú si predtým predhrejeme na 180 °c cca 8 - 10 minút.

5. Krok

Medzitým ako sa nám piškóta pečiee na druhý list papiera na pečenie si vysypeme práškový cukor .*Sem vyklopíme piškótu hneď po upečení.Potom zvlečieme papier na pečenie v ktorom sa piškóta piekla a zvinieme a necháme úplne vychladnúť..

6. Krok

Želatínu si namočíme podľa návodu na obale .Umyjeme jahody a 1/3 nakrájame na menšie kúsky.Ostatné si rozmixujeme tyčovým mixérom,dochutíme limetkovou šťavou a zostávajúcim cukrom.

7. Krok

Želatínu rozpustíme na miernom ohni kým sa nerozpustí ,pridáme k nej jahodovú dreň aj kúsky jahôd premiešame a necháme v miske kým nám nezačne želírovať..

8. Krok

Vyšľaháme si šľahačku a pridáme do jahodovej želtínovej zmesi.Hajodový krém potom rozotrieme na piškótu A opäť zrolujeme..Necháme v chlade tuhnúť aspoň 2 hodiny aby sa nám roláda dala v pohode krájať..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2762 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.