- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Piškótová roláda s jahodovou šľahačkou
Piškótová roláda s jahodovou šľahačkou
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 2:25 hod
- Hotové Za: 0min
http://eatsmarter.de/rezepte/biskuitrolle-erdbeersahne
Suroviny
- 1 limetka
- 3 vajcia
- 110 g trstinového cukru
- štipka soli
- 4 lyžice polohrubej múky (80 g)
- štipka prášku do pečiva
- 5 lístkov želatíny
- 500 g jahôd
- 150 ml smotany na šľahanie
- 1 lyžica práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
limetku si umyjeme nastrúhame kôru a potom vyžmýkame šťavu..Vajcia a 2 lyžice horúcej vody,70 g cukru a štipku soli.S ručným šľahačom miešame 3 minúty do peny.
2. Krok
Múku s práškom do pečiva premiešame a primiešame k vaječnej zmesi.
3. Krok
PLech si vyložíme papierom na pečenie a nanesieme cesto ktoré si špachtľou zarovnáme.
4. Krok
Pečieme v strede rúry ktorú si predtým predhrejeme na 180 °c cca 8 - 10 minút.
5. Krok
Medzitým ako sa nám piškóta pečiee na druhý list papiera na pečenie si vysypeme práškový cukor .*Sem vyklopíme piškótu hneď po upečení.Potom zvlečieme papier na pečenie v ktorom sa piškóta piekla a zvinieme a necháme úplne vychladnúť..
6. Krok
Želatínu si namočíme podľa návodu na obale .Umyjeme jahody a 1/3 nakrájame na menšie kúsky.Ostatné si rozmixujeme tyčovým mixérom,dochutíme limetkovou šťavou a zostávajúcim cukrom.
7. Krok
Želatínu rozpustíme na miernom ohni kým sa nerozpustí ,pridáme k nej jahodovú dreň aj kúsky jahôd premiešame a necháme v miske kým nám nezačne želírovať..
8. Krok
Vyšľaháme si šľahačku a pridáme do jahodovej želtínovej zmesi.Hajodový krém potom rozotrieme na piškótu A opäť zrolujeme..Necháme v chlade tuhnúť aspoň 2 hodiny aby sa nám roláda dala v pohode krájať..
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2746 videní