- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Piškótové cesto na Veľkonočného zajačika či baránka
Piškótové cesto na Veľkonočného zajačika či baránka
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 100 g mäkkého masla
- 75 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- štipka soli
- 70 g polohrubej múky
- 25 g kukuričného škrobu
- 30 g strúhaného kokosu
- 1 prášok do pečiva
- práškový cukor na posypanie
- obsah je na formu 0,5 l
Postup prípravy
1. Krok
V mise si vymiešame maslo s 50 g práškového cukru a s vanilkovým cukrom..Šľaháme do peny ..Potom si oodelíme bielka od žĺtkov..Žĺtka pridáme k maslu s cukorm a prešľahaáme..Bielká vyšľaháme samostatne s cukrom ktorý nám zostal a pridáme aj štipku soli.Potom bielká vmiešame k maslovej hmote a zľahka primiešame aj múku so škrobom, s práškom do pečiva a s kokosom.
2. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C ..Formu opláchneme a vymastíme potom vysypeme múkou..Naplníme ju cestom..Pečieme na spodnej koľajničke asi 35 minút do zlatista.
3. Krok
Upečeného zajačika alebo baránka vyberieme z rúry, necháme 5 minút chladnúť vo forme, Potom ho preklopíme ..ak nám cesto trochu pretieklo najskôr ho obrežeme aby sa nám figúrka dobre oddelila od formy.Dobre vychladnutého zajačika posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3058 videní